Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse veteraan gaat helpen in Zuid-Soedan

Geplaatst opdonderdag 6 april 2017 - 19:08

Veteraan Jean Scheulen uit Roermond heeft PTSS, maar toch gaat hij naar Zuid-Soedan om ontwikkelingswerk te doen.

Het land verkeert in hongersnood en Jean wil in een weeshuis gaan helpen. Hij is voor deze reis op zoek naar sponsoren.

Controle
Scheulen
liep de posttraumatische stressstoornis op nadat hij in de jaren '90 op een militaire missie met schoten werd geconfronteerd. Hij zat als militair in Kosovo, Somaliƫ, Afghanistan en Irak. "Ik heb de PTSS inmiddel onder controle", zegt Scheulen in het L1-programma AvondGasten. "Ik heb soms nog nachtmerries, maar heb er mee leren omgaan. Het belemmert me niet in het dagelijks leven."

Uitdaging
Scheulen
durft nu de uitdaging aan om ontwikkelingshulp te gaan bieden in Zuid Soedan. "Ik heb met eigen ogen gezien dat het op die plekken hard nodig is." In Zuid-Soedan heerst door oorlog en een ingestorte economie een groot voedseltekort. Volgens hulporganisaties dreigen zo'n 100.000 mensen van de honger om te komen. "We moeten daar vechten voor de menselijkheid en zorgen dat mensen het overleven", aldus Scheulen.

Kerst
Als het hem lukt om genoeg geld
bij elkaar te krijgen, gaat hij rond Kerst beginnen aan zijn hulpactie. "Ik zal daar best af en toe een dipje krijgen", verwacht de oud-militair. "Als ik een paar traantjes moet laten dan is dat maar zo."

Jean financieel steunen kan via Facebook en Twitter.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Filmmaker Marijn Poels uit Swolgen opnieuw de wereld rond
Beurzen voor buitenlandse promovendi Maastricht
Bill Gates geeft 9 miljoen aan Meerssense muggenjager
Minister Ploumen op werkbezoek in Afrika
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen