Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse veteraan gaat helpen in Zuid-Soedan

Geplaatst opdonderdag 6 april 2017 - 19:08

Veteraan Jean Scheulen uit Roermond heeft PTSS, maar toch gaat hij naar Zuid-Soedan om ontwikkelingswerk te doen.

Het land verkeert in hongersnood en Jean wil in een weeshuis gaan helpen. Hij is voor deze reis op zoek naar sponsoren.

Controle
Scheulen
liep de posttraumatische stressstoornis op nadat hij in de jaren '90 op een militaire missie met schoten werd geconfronteerd. Hij zat als militair in Kosovo, Somalië, Afghanistan en Irak. "Ik heb de PTSS inmiddel onder controle", zegt Scheulen in het L1-programma AvondGasten. "Ik heb soms nog nachtmerries, maar heb er mee leren omgaan. Het belemmert me niet in het dagelijks leven."

Uitdaging
Scheulen
durft nu de uitdaging aan om ontwikkelingshulp te gaan bieden in Zuid Soedan. "Ik heb met eigen ogen gezien dat het op die plekken hard nodig is." In Zuid-Soedan heerst door oorlog en een ingestorte economie een groot voedseltekort. Volgens hulporganisaties dreigen zo'n 100.000 mensen van de honger om te komen. "We moeten daar vechten voor de menselijkheid en zorgen dat mensen het overleven", aldus Scheulen.

Kerst
Als het hem lukt om genoeg geld
bij elkaar te krijgen, gaat hij rond Kerst beginnen aan zijn hulpactie. "Ik zal daar best af en toe een dipje krijgen", verwacht de oud-militair. "Als ik een paar traantjes moet laten dan is dat maar zo."

Jean financieel steunen kan via Facebook en Twitter.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Filmmaker Marijn Poels uit Swolgen opnieuw de wereld rond
Beurzen voor buitenlandse promovendi Maastricht
Bill Gates geeft 9 miljoen aan Meerssense muggenjager
Lilianne Ploumen
181 miljoen voor vrouwenfonds Lilianne Ploumen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen