Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse van grote waarde in flinke zege Oranje leeuwinnen

Geplaatst opdonderdag 4 april 2019 - 13:00

De Oranje dames O19 drukten woensdagavond hun klassenverschil met Bulgarije groot uit: het werd 6-0 in Groesbeek. De Schinveldse aanvalster Romée Leuchter was met twee goals bepalend in het duel.

Door deze zege zijn de leeuwinnen een stapje dichterbij in het veiligstellen van een ticket voor het EK in Schotland.

Maatje te groot
De damesploeg met Janou Levels (Herten), Lynn Wilms (Tegelen) en Romée Leuchter (Schinveld) in de gelederen maakte al snel duidelijk dat ze een maatje te groot waren voor het Bulgaarse team. Na negen minuten maakte Kerstin Casparij de eerste goal. Romée Leuchter was daarna twee maal trefzeker met een volley en intikkertje. Vervolgens deden Kirsten van de Westeringh, Joëlle Smits en Lynn Wilms nog wat duiten in het zakje en was de zaak na de eerste helft al beklonken.

Verdedigingsblok
De dames van Bulgarije leken zich in de tweede helft vooral te focussen op 'damage control' en vormden een gezamenlijk verdedigingsblok. Oranje kwam daardoor niet meer aan scoren toe. Door deze behoudende tactiek van de Bulgaren bloedde de wedstrijd dood. Een bal op het hout van aanvalster Leuchter bleek de laatste doelpoging in de wedstrijd.

Rusland
De volgende wedstrijd staat vrijdag gepland in het Arnhemse Gelredome. De dames onder negentien spelen dan een oefeninterland tegen Mexico. Een dag later spelen de voetbalvrouwen onder negentien het volgende kwalificatieduel tegen Rusland. Coach Jessica Torner verwacht dan een spannendere wedstrijd: "Rusland wil gelukkig zelf meer voetballen en heeft een paar creatieve aanvallers in huis. Vandaag stonden we één moment niet goed, maar liepen we geen schade op. Rusland is een ploeg die daar wel van kan profiteren."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen