Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse uilen zijn sterren op internet

Geplaatst opwoensdag 8 maart 2017 - 15:08

De bosuilen in de tuin van Jan Konings uit Vlodrop zijn ware internetsterren.

Dagelijks volgen honderden mensen online de verrichtingen van het broedende uilenpaar.

Twee webcams
In de bosrijke tuin van Konings zijn twee webcams geplaatst. Eén in een boom voor de nestkast en een kleintje in het uilenhuisje. Zo kun je 24 uur per dag zien hoe het uilenvrouwtje op drie eitjes zit te broeden, en over een tijdje hoe de uilskuikens worden grootgebracht.

Ooievaars
Andere van internet bekende vogels zijn de ooievaars op het stadhuis van Gennep. Ook die zijn via de site live te bekijken.

Blogs
Fanatieke vrijwilligers houden alle bewegingen van de vogels bij en schrijven korte blogs over hun bezigheden. Zo wordt het aantal gevangen muizen bijgehouden en het aantal paarpogingen van sommige dieren. Vorig jaar was er veel commotie over de ooievaars in Gennep omdat een vreemde ooievaar een van de pasgeboren vogels uit het nest gooide.

De bosuilen uit Vlodrop zijn te volgen via internet.
Foto: Peter Beeker

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

duizenden demonstranten protesteren tegen bruinkoolwinning
1000 arrestaties na demonstratie tegen bruinkoolwinning
Bosuilen Vlodrop klaar voor de webcam
Jager schiet politie te hulp bij redden van een ree
Eigen territorium voor donker pimpernelblauwtje in Vlodrop
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen