Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse uilen zijn sterren op internet

Geplaatst opwoensdag 8 maart 2017 - 15:08

De bosuilen in de tuin van Jan Konings uit Vlodrop zijn ware internetsterren.

Dagelijks volgen honderden mensen online de verrichtingen van het broedende uilenpaar.

Twee webcams
In de bosrijke tuin van Konings zijn twee webcams geplaatst. Eén in een boom voor de nestkast en een kleintje in het uilenhuisje. Zo kun je 24 uur per dag zien hoe het uilenvrouwtje op drie eitjes zit te broeden, en over een tijdje hoe de uilskuikens worden grootgebracht.

Ooievaars
Andere van internet bekende vogels zijn de ooievaars op het stadhuis van Gennep. Ook die zijn via de site live te bekijken.

Blogs
Fanatieke vrijwilligers houden alle bewegingen van de vogels bij en schrijven korte blogs over hun bezigheden. Zo wordt het aantal gevangen muizen bijgehouden en het aantal paarpogingen van sommige dieren. Vorig jaar was er veel commotie over de ooievaars in Gennep omdat een vreemde ooievaar een van de pasgeboren vogels uit het nest gooide.

De bosuilen uit Vlodrop zijn te volgen via internet.
Foto: Peter Beeker

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

duizenden demonstranten protesteren tegen bruinkoolwinning
1000 arrestaties na demonstratie tegen bruinkoolwinning
Bosuilen Vlodrop klaar voor de webcam
Jager schiet politie te hulp bij redden van een ree
Eigen territorium voor donker pimpernelblauwtje in Vlodrop
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen