Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse tweestrijd om nationaal rallykampioenschap

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 20:22

Dit weekend wordt de strijd om het Nederlands rallykampioenschap beslist in de Twente Rally. De strijd gaat tussen Henk Vossen uit Tegelen en Lambert Parren uit Haelen.

Beide heren zijn onbereikbaar voor concurrenten.

Prolongatie?
Vossen heeft één punt voorsprong op Parren, die er alles aan zal doen de titel die hij vorig jaar behaalde, te prolongeren. De rallyrijder uit Haelen en zijn navigator John Coumans willen vrijdagavond toeslaan. Volgens Parren, die met de Mitsubishi Evo X rijdt die ooit van Vossen was, is de 74-jarige rallyrijder uit Tegelen in het donker niet zo goed en juist daar wil hij zijn slag slaan.

Voorsprong
"Als het goed is beginnen we de tweede dag met een kleine voorsprong en dat is gemakkelijker dan dat je een achterstand moet wegwerken", zegt Parren. In totaal moeten de 55 deelnemers aan de Twente Rally in twee dagen 178 km op snelheid afleggen in 19 klassementsproeven.

Blessure
Parren is pas sinds 2016 in de rallysport actief. Voor die tijd namen hij en John Coumans deel aan enduro’s, een sport die in vele opzichten vergelijkbaar is met de rallysport. Nadat hij een blessure had opgelopen, besloot hij over te stappen naar de vierwielers. “Je bent beter beschermd en je kunt minder lichamelijke kwetsuren oplopen”, aldus de houthandelaar.

Buitenland
Hij wil zich volgend jaar niet meer mengen in de strijd om het Nederlands kampioenschap, maar in het omliggende buitenland aan enkele rally’s deelnemen. De ambitie om ooit in de Rally van Monte Carlo te starten, heeft Parren niet. "Dat is voor ons om prijstechnische redenen niet aan de orde."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen