Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse tweestrijd om nationaal rallykampioenschap

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 20:22

Dit weekend wordt de strijd om het Nederlands rallykampioenschap beslist in de Twente Rally. De strijd gaat tussen Henk Vossen uit Tegelen en Lambert Parren uit Haelen.

Beide heren zijn onbereikbaar voor concurrenten.

Prolongatie?
Vossen heeft één punt voorsprong op Parren, die er alles aan zal doen de titel die hij vorig jaar behaalde, te prolongeren. De rallyrijder uit Haelen en zijn navigator John Coumans willen vrijdagavond toeslaan. Volgens Parren, die met de Mitsubishi Evo X rijdt die ooit van Vossen was, is de 74-jarige rallyrijder uit Tegelen in het donker niet zo goed en juist daar wil hij zijn slag slaan.

Voorsprong
"Als het goed is beginnen we de tweede dag met een kleine voorsprong en dat is gemakkelijker dan dat je een achterstand moet wegwerken", zegt Parren. In totaal moeten de 55 deelnemers aan de Twente Rally in twee dagen 178 km op snelheid afleggen in 19 klassementsproeven.

Blessure
Parren is pas sinds 2016 in de rallysport actief. Voor die tijd namen hij en John Coumans deel aan enduro’s, een sport die in vele opzichten vergelijkbaar is met de rallysport. Nadat hij een blessure had opgelopen, besloot hij over te stappen naar de vierwielers. “Je bent beter beschermd en je kunt minder lichamelijke kwetsuren oplopen”, aldus de houthandelaar.

Buitenland
Hij wil zich volgend jaar niet meer mengen in de strijd om het Nederlands kampioenschap, maar in het omliggende buitenland aan enkele rally’s deelnemen. De ambitie om ooit in de Rally van Monte Carlo te starten, heeft Parren niet. "Dat is voor ons om prijstechnische redenen niet aan de orde."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen