Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse tweestrijd om nationaal rallykampioenschap

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 20:22

Dit weekend wordt de strijd om het Nederlands rallykampioenschap beslist in de Twente Rally. De strijd gaat tussen Henk Vossen uit Tegelen en Lambert Parren uit Haelen.

Beide heren zijn onbereikbaar voor concurrenten.

Prolongatie?
Vossen heeft één punt voorsprong op Parren, die er alles aan zal doen de titel die hij vorig jaar behaalde, te prolongeren. De rallyrijder uit Haelen en zijn navigator John Coumans willen vrijdagavond toeslaan. Volgens Parren, die met de Mitsubishi Evo X rijdt die ooit van Vossen was, is de 74-jarige rallyrijder uit Tegelen in het donker niet zo goed en juist daar wil hij zijn slag slaan.

Voorsprong
"Als het goed is beginnen we de tweede dag met een kleine voorsprong en dat is gemakkelijker dan dat je een achterstand moet wegwerken", zegt Parren. In totaal moeten de 55 deelnemers aan de Twente Rally in twee dagen 178 km op snelheid afleggen in 19 klassementsproeven.

Blessure
Parren is pas sinds 2016 in de rallysport actief. Voor die tijd namen hij en John Coumans deel aan enduro’s, een sport die in vele opzichten vergelijkbaar is met de rallysport. Nadat hij een blessure had opgelopen, besloot hij over te stappen naar de vierwielers. “Je bent beter beschermd en je kunt minder lichamelijke kwetsuren oplopen”, aldus de houthandelaar.

Buitenland
Hij wil zich volgend jaar niet meer mengen in de strijd om het Nederlands kampioenschap, maar in het omliggende buitenland aan enkele rally’s deelnemen. De ambitie om ooit in de Rally van Monte Carlo te starten, heeft Parren niet. "Dat is voor ons om prijstechnische redenen niet aan de orde."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen