Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse tweestrijd om nationaal rallykampioenschap

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 20:22

Dit weekend wordt de strijd om het Nederlands rallykampioenschap beslist in de Twente Rally. De strijd gaat tussen Henk Vossen uit Tegelen en Lambert Parren uit Haelen.

Beide heren zijn onbereikbaar voor concurrenten.

Prolongatie?
Vossen heeft één punt voorsprong op Parren, die er alles aan zal doen de titel die hij vorig jaar behaalde, te prolongeren. De rallyrijder uit Haelen en zijn navigator John Coumans willen vrijdagavond toeslaan. Volgens Parren, die met de Mitsubishi Evo X rijdt die ooit van Vossen was, is de 74-jarige rallyrijder uit Tegelen in het donker niet zo goed en juist daar wil hij zijn slag slaan.

Voorsprong
"Als het goed is beginnen we de tweede dag met een kleine voorsprong en dat is gemakkelijker dan dat je een achterstand moet wegwerken", zegt Parren. In totaal moeten de 55 deelnemers aan de Twente Rally in twee dagen 178 km op snelheid afleggen in 19 klassementsproeven.

Blessure
Parren is pas sinds 2016 in de rallysport actief. Voor die tijd namen hij en John Coumans deel aan enduro’s, een sport die in vele opzichten vergelijkbaar is met de rallysport. Nadat hij een blessure had opgelopen, besloot hij over te stappen naar de vierwielers. “Je bent beter beschermd en je kunt minder lichamelijke kwetsuren oplopen”, aldus de houthandelaar.

Buitenland
Hij wil zich volgend jaar niet meer mengen in de strijd om het Nederlands kampioenschap, maar in het omliggende buitenland aan enkele rally’s deelnemen. De ambitie om ooit in de Rally van Monte Carlo te starten, heeft Parren niet. "Dat is voor ons om prijstechnische redenen niet aan de orde."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen