Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse tweeling (3) timmert aan de weg met filmcarrière

Geplaatst opdonderdag 6 juli 2017 - 17:53

De drie jaar oude tweelingbroertjes Dex en Max Rutten uit Herkenbosch timmeren aardig aan de weg met een glansrijke acteercarrière.

Nadat ze een rol in SBS-serie Dokter Tinus hebben gespeeld, worden ze volop gevraagd voor films en commercials.

Harry
Het nieuwe seizoen van de populaire serie waarin een glansrol voor de broertjes is weggelegd, is in september op de buis te zien. De twee jongetjes vertolken hier de rol van Harry, de zoon van hoofdpersonage Martinus Elsenbosch (Thom Hoffman). "Omdat ze zoveel op elkaar lijken, spelen ze om en om de rol van Harry", zegt de trotse moeder Romy Brouns. "Op de set zagen ze geen verschil. Alleen wij weten ze uit elkaar te houden."

De tweeling Dex en Max en hun zusje poseren met acteur Thom Hoffman.
Foto: Romy Brouns

Oproep
De eeneiige tweeling is per toeval in de acteerwereld beland. "Een vriendin van me wees me in maart op een oproep op Facebook. Het leek ons leuk om het eens te proberen. We hadden natuurlijk niet verwacht dat Max en Dex uiteindelijk ook gevraagd werden", zegt de moeder.

Hit
De knulletjes bleken een regelrechte hit. Zo werden ze direct na hun rol in Dokter Tinus benaderd door BLIK Film, een Utrechtse filmbedrijf dat ook reclamespotjes maakt. "Sindsdien worden onze kids gevraagd voor reclames."

Witte doek
Maar daar blijft het niet bij. De tweeling schittert binnenkort ook op het witte doek. Producent Rick Engelkes heeft Max en Dex gestrikt voor de film Huisvrouwen bestaan Niet, een Nederlandse komedie die rond de feestdagen te zien is in de bioscoop.

Foto: Romy Brouns

Accent
De jongens zelf genieten met volle teugen. "Ze vinden het heel leuk om te doen. Het gaat heel natuurlijk allemaal", zegt moeder Romy. "Ze moeten alleen aan hun accent werken. Daarom krijgen ze nu logopedie. Wij praten gewoon dialect met ze thuis, maar op de set moeten ze 'Hollands' praten."

Spaarvarken
De jonge acteurs krijgen uiteraard ook betaald voor hun kunsten. "En dat geld stoppen we allemaal in hun spaarvarken."

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rowwen Hèze treedt op in Kirchberg, Oostenrijk 2016
Bandleden Rowwen Hèze goed ziek na verblijf in Oostenrijk
ANP
'Utopia mag verhuizen naar Limburg'
Grote rol voor Lotte Verbeek in comic-serie Agent Carter
ANP
Film Soof krijgt vervolg als tv-serie
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen