Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse treintrajecten vorig jaar vaak in de problemen

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 9:55

Twee treintrajecten op Limburgs grondgebied staan in de landelijke top-10 wat betreft het aantal storingen in 2017. Ook leidde de overstap van Veolia naar Arriva tot opstartproblemen op regionale trajecten.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de NS en Prorail hebben laten uitvoeren.

Dertien keer
Tussen Blerick en Eindhoven was in het afgelopen kalenderjaar dertien keer raak en daarmee is dat het op-twee-na vaakst verstoorde traject. Het traject Sittard - Roermond staat met elf verstoringen op de zevende plaats. Lijstaanvoerder is Breda - Tilburg, waar reizigers 24 keer de dupe werden.

Oorzaken
Volgens het rapport is de hersteltijd van de diverse problemen afgenomen ten opzichte van voorgaande jaren. Oorzaken van verstoringen zijn vooral 'derden' (45%) en falende techniek (34%).

Opstartproblemen
Het onderzoek gaat ook in op de punctualiteit op regionale trajecten. Die viel volgens Prorail en de NS in Limburg tegen door opstartproblemen bij de nieuwe concessie, waarbij Arriva het stokje overnam van Veolia.

Baanvakonbekendheid
Nieuwe omlopen, kortere rijtijden, krappere keringen en nieuw materieel leverden problemen op. Inmiddels zijn de prestaties, volgens de betrokkenen, verbeterd. NS en Prorail geven daarnaast aan dat de nieuwe concessie tot een zogeheten 'tijdelijk grotere baanvakonbekendheid' bij het personeel heeft geleid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen