Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse treintrajecten vorig jaar vaak in de problemen

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 9:55

Twee treintrajecten op Limburgs grondgebied staan in de landelijke top-10 wat betreft het aantal storingen in 2017. Ook leidde de overstap van Veolia naar Arriva tot opstartproblemen op regionale trajecten.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de NS en Prorail hebben laten uitvoeren.

Dertien keer
Tussen Blerick en Eindhoven was in het afgelopen kalenderjaar dertien keer raak en daarmee is dat het op-twee-na vaakst verstoorde traject. Het traject Sittard - Roermond staat met elf verstoringen op de zevende plaats. Lijstaanvoerder is Breda - Tilburg, waar reizigers 24 keer de dupe werden.

Oorzaken
Volgens het rapport is de hersteltijd van de diverse problemen afgenomen ten opzichte van voorgaande jaren. Oorzaken van verstoringen zijn vooral 'derden' (45%) en falende techniek (34%).

Opstartproblemen
Het onderzoek gaat ook in op de punctualiteit op regionale trajecten. Die viel volgens Prorail en de NS in Limburg tegen door opstartproblemen bij de nieuwe concessie, waarbij Arriva het stokje overnam van Veolia.

Baanvakonbekendheid
Nieuwe omlopen, kortere rijtijden, krappere keringen en nieuw materieel leverden problemen op. Inmiddels zijn de prestaties, volgens de betrokkenen, verbeterd. NS en Prorail geven daarnaast aan dat de nieuwe concessie tot een zogeheten 'tijdelijk grotere baanvakonbekendheid' bij het personeel heeft geleid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen