Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse transporteurs omzeilen cao'

Geplaatst opvrijdag 27 mei 2016 - 6:33

Limburgse transportbedrijven hebben afgelopen jaar in het Duitse grensgebied postbusfirma’s opgericht om goedkope Oost-Europese truckers in te huren.

Dat stelt bestuurder Edwin Atema van de vakbond FNV.

Truc
Volgens hem zouden meerdere Limburgse transporteurs zich bezondigen aan deze truc, waarmee ze Nederlandse cao-lonen en -regels kunnen omzeilen. Lang deze weg zouden de ondernemers chauffeurs uit Polen, Roemenië en Bulgarije aan het werk zetten. Atema: "Wij hebben deze constructie inmiddels aangekaart bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Zij heeft de middelen om deze bedrijven aan te pakken." Het ILT kon donderdag geen reactie geven.

TLN
Een woordvoerder van de brancheorganisatie voor ondernemers in logistiek en transport, TLN, zegt niet bekend te zijn met de Duitse 'postbusroute.' "We vinden dat het speelveld hier voor iedereen gelijk moet zijn." Daarom steunt TLN controles door de instanties opdat bedrijven zich aan de wet houden. "Op die manier staan we aan de kant van de FNV."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Opnieuw stakingen bij metaalbedrijven
proost istock (3 feb 2020)
Bestel mar: drooglegging tijdens carnaval van de baan
FNV voert donderdag actie in Heerlen en Sittard
FNV-leider Ron van Baden: werkgevers radicaliseren
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen