Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse transporteurs omzeilen cao'

Geplaatst opvrijdag 27 mei 2016 - 6:33

Limburgse transportbedrijven hebben afgelopen jaar in het Duitse grensgebied postbusfirma’s opgericht om goedkope Oost-Europese truckers in te huren.

Dat stelt bestuurder Edwin Atema van de vakbond FNV.

Truc
Volgens hem zouden meerdere Limburgse transporteurs zich bezondigen aan deze truc, waarmee ze Nederlandse cao-lonen en -regels kunnen omzeilen. Lang deze weg zouden de ondernemers chauffeurs uit Polen, Roemenië en Bulgarije aan het werk zetten. Atema: "Wij hebben deze constructie inmiddels aangekaart bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Zij heeft de middelen om deze bedrijven aan te pakken." Het ILT kon donderdag geen reactie geven.

TLN
Een woordvoerder van de brancheorganisatie voor ondernemers in logistiek en transport, TLN, zegt niet bekend te zijn met de Duitse 'postbusroute.' "We vinden dat het speelveld hier voor iedereen gelijk moet zijn." Daarom steunt TLN controles door de instanties opdat bedrijven zich aan de wet houden. "Op die manier staan we aan de kant van de FNV."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Opnieuw stakingen bij metaalbedrijven
FNV voert donderdag actie in Heerlen en Sittard
FNV-leider Ron van Baden: werkgevers radicaliseren
Staking ambulancemedewerkers in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen