Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse transporteurs omzeilen cao'

Geplaatst opvrijdag 27 mei 2016 - 6:33

Limburgse transportbedrijven hebben afgelopen jaar in het Duitse grensgebied postbusfirma’s opgericht om goedkope Oost-Europese truckers in te huren.

Dat stelt bestuurder Edwin Atema van de vakbond FNV.

Truc
Volgens hem zouden meerdere Limburgse transporteurs zich bezondigen aan deze truc, waarmee ze Nederlandse cao-lonen en -regels kunnen omzeilen. Lang deze weg zouden de ondernemers chauffeurs uit Polen, Roemenië en Bulgarije aan het werk zetten. Atema: "Wij hebben deze constructie inmiddels aangekaart bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Zij heeft de middelen om deze bedrijven aan te pakken." Het ILT kon donderdag geen reactie geven.

TLN
Een woordvoerder van de brancheorganisatie voor ondernemers in logistiek en transport, TLN, zegt niet bekend te zijn met de Duitse 'postbusroute.' "We vinden dat het speelveld hier voor iedereen gelijk moet zijn." Daarom steunt TLN controles door de instanties opdat bedrijven zich aan de wet houden. "Op die manier staan we aan de kant van de FNV."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Opnieuw stakingen bij metaalbedrijven
proost istock (3 feb 2020)
Bestel mar: drooglegging tijdens carnaval van de baan
Vakbonden: 'Als DSM niet meer biedt, komen er protestacties'
FNV voert donderdag actie in Heerlen en Sittard
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen