Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse transporteurs omzeilen cao'

Geplaatst opvrijdag 27 mei 2016 - 6:33

Limburgse transportbedrijven hebben afgelopen jaar in het Duitse grensgebied postbusfirma’s opgericht om goedkope Oost-Europese truckers in te huren.

Dat stelt bestuurder Edwin Atema van de vakbond FNV.

Truc
Volgens hem zouden meerdere Limburgse transporteurs zich bezondigen aan deze truc, waarmee ze Nederlandse cao-lonen en -regels kunnen omzeilen. Lang deze weg zouden de ondernemers chauffeurs uit Polen, Roemenië en Bulgarije aan het werk zetten. Atema: "Wij hebben deze constructie inmiddels aangekaart bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Zij heeft de middelen om deze bedrijven aan te pakken." Het ILT kon donderdag geen reactie geven.

TLN
Een woordvoerder van de brancheorganisatie voor ondernemers in logistiek en transport, TLN, zegt niet bekend te zijn met de Duitse 'postbusroute.' "We vinden dat het speelveld hier voor iedereen gelijk moet zijn." Daarom steunt TLN controles door de instanties opdat bedrijven zich aan de wet houden. "Op die manier staan we aan de kant van de FNV."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Opnieuw stakingen bij metaalbedrijven
FNV voert donderdag actie in Heerlen en Sittard
FNV-leider Ron van Baden: werkgevers radicaliseren
Staking ambulancemedewerkers in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen