Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse transportbedrijven moeten aan de bel trekken'

Geplaatst opmaandag 6 februari 2017 - 14:44

Limburgse transportbedrijven moeten aan de bel trekken bij grote bedrijven. Dat zegt vakbond FNV naar aanleiding van de aangifte tegen het Venlose transportbedrijf Jans Transport.

"De directeur van Jans heeft onder ede verklaard dat de tarieven van zijn opdrachtgevers zo laag zijn dat hij dit wel moet doen", zegt Edwin Atema van Vakbond FNV. "Hij moet samen met de vakbond de handschoen oppakken om naar die klanten toe te gaan en te zeggen: 'Jongens voor deze prijs kan ik niet rijden."

Lees ook: Aangifte tegen Jans Transport vanwege uitbuiting truckers

Jans Transport
Vakbond FNV heeft aangifte gedaan van meineed en valsheid in geschrifte tegen Jans Transport. Het bedrijf heeft een buitenlandse schijnconstructie om de loonkosten laag te houden, zegt FNV. "Je zal maar chauffeur zijn bij Jans. Je ziet maar meer Slowaakse chauffeurs komen", zegt Atema. "Jans heeft ook recent een ander bedrijf opgericht met als reden om de CAO buiten werking te stellen."

Meineed
In gesprekken met de planners van het Venlose bedrijf is er flink gelogen, zegt Vakbond FNV. Edwin Atema: "Zo'n planner zegt: 'Ik heb nooit contact met Slowaakse chauffeurs. Ik zeg ze alleen goededag. Verder spreken wij alleen maar chauffeurs die zeggen: 'Die meneer is gewoon onze baas'. Een andere Slowaakse chauffeur heeft dit onder ede verklaard. Ja, dan kun je als FNV ook niet anders dan aangifte doen van meineed."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Aangifte tegen Jans Transport vanwege uitbuiting truckers
'Limburgse transporteurs omzeilen cao'
Transportbedrijf Wismans rijdt zonder vergunning rond
Wismans-chauffeurs gedeeltelijk uitbetaald en naar huis
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen