Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse transportbedrijven moeten aan de bel trekken'

Geplaatst opmaandag 6 februari 2017 - 14:44

Limburgse transportbedrijven moeten aan de bel trekken bij grote bedrijven. Dat zegt vakbond FNV naar aanleiding van de aangifte tegen het Venlose transportbedrijf Jans Transport.

"De directeur van Jans heeft onder ede verklaard dat de tarieven van zijn opdrachtgevers zo laag zijn dat hij dit wel moet doen", zegt Edwin Atema van Vakbond FNV. "Hij moet samen met de vakbond de handschoen oppakken om naar die klanten toe te gaan en te zeggen: 'Jongens voor deze prijs kan ik niet rijden."

Lees ook: Aangifte tegen Jans Transport vanwege uitbuiting truckers

Jans Transport
Vakbond FNV heeft aangifte gedaan van meineed en valsheid in geschrifte tegen Jans Transport. Het bedrijf heeft een buitenlandse schijnconstructie om de loonkosten laag te houden, zegt FNV. "Je zal maar chauffeur zijn bij Jans. Je ziet maar meer Slowaakse chauffeurs komen", zegt Atema. "Jans heeft ook recent een ander bedrijf opgericht met als reden om de CAO buiten werking te stellen."

Meineed
In gesprekken met de planners van het Venlose bedrijf is er flink gelogen, zegt Vakbond FNV. Edwin Atema: "Zo'n planner zegt: 'Ik heb nooit contact met Slowaakse chauffeurs. Ik zeg ze alleen goededag. Verder spreken wij alleen maar chauffeurs die zeggen: 'Die meneer is gewoon onze baas'. Een andere Slowaakse chauffeur heeft dit onder ede verklaard. Ja, dan kun je als FNV ook niet anders dan aangifte doen van meineed."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Aangifte tegen Jans Transport vanwege uitbuiting truckers
'Limburgse transporteurs omzeilen cao'
Transportbedrijf Wismans rijdt zonder vergunning rond
Wismans-chauffeurs gedeeltelijk uitbetaald en naar huis
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen