Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse toprestaurants schreeuwen om personeel

Geplaatst opzaterdag 19 oktober 2019 - 20:03

De Limburgse toprestaurants zijn naarstig op zoek naar personeel. Met name de bediening is een probleem.

Sommige restaurants hebben daarom bewust gekozen om slechts vier dagen per week open te gaan, zoals de Roermondse sterrenzaak One.

Vrije dag
Eigenaresse Betany Delong van One zegt de openingstijden al in te perken om het voor het personeel aantrekkelijker te maken. "We hadden tot voor kort twee vrije dagen per week. Daar maken we nu dus drie van. Voordeel is wel dat we op de vier werkdagen steeds hetzelfde team ter beschikking kunnen hebben."

Uitdaging
Vooral in de bediening hebben sterrenchefs een uitdaging. "Werken in de bediening wordt vaak niet gezien als een functie waarmee je op langere termijn carrière kunt maken", denkt Delong.

Talenten
En dat is jammer, vindt ook Petro Kools van restaurant Da Vinci in Maasbracht. Hij is zelf actief in de bediening. "Dit jaar hebben zich geen nieuwe talenten voor de bediening aangediend. Dat betekent dat we extra ons best doen om de bestaande crew te binden aan onze zaak. En af en toe moeten we een zzp’er inhuren." Restaurant Da Vinci, één ster op zak, geeft personeel in het weekend wel eens een dag vrij. "We moeten iets doen, anders krijg je niemand meer."

Passie
Toch zijn er nog altijd jonge talenten die wél passie voor het vak hebben en het werken in avonden en weekenden voor lief nemen. "Wij hebben daarentegen op maandag en dinsdag vrij als anderen moeten werken of studeren, dus dat is ook fijn", zegt leerling-kok Joep Gommans van restaurant One. "En je kunt op zaterdagavond, nadat de keuken gesloten is, ook nog prima op stap gaan. Of doordeweeks wat vaker afspreken met vrienden. Je moet daar gewoon zelf een modus in zien te vinden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen