Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse toegevoegd aan cast Dagboek van een Herdershond

Geplaatst opdinsdag 7 september 2021 - 7:01

Anne-Mieke Ruyten gaat de rol van mevrouw Bongaerts spelen in de musical Dagboek van een Herdershond.

Dat hebben theaterproducent Albert Verlinde en de Toneelgroep Maastricht bekendgemaakt. Ze werken samen aan de musical die volgend jaar mei en juni in het MECC in Maastricht wordt opgevoerd.

Venray
Ruyten gaat voor de rol terug naar haar roots, naar de provincie waar ze geboren werd en opgroeide. "Limburg, dat is mijn jeugd. Ik ben er opgegroeid", vertelt ze in het AD. "Zoiets als de fanfare, die ook in de musical zal voorkomen, daar kon je mij als kind al voor wakker maken. Heerlijk vind ik dat."

Ruyten werd geboren in Venray en verhuisde later voor haar werk pas naar Amsterdam. Maar daar kon ze nooit helemaal haar draai vinden. "Ik heb er eigenlijk nooit graag gewoond, terwijl het natuurlijk een fantastische stad is, waar alles kan. In Holland heb ik me eigenlijk altijd anders gevoeld. Het tempo ligt er hoger."

Sterrencast
Ruyten, bekend van SamSam en Kinderen geen Bezwaar, is de derde hoofdrolspeler met een Limburgse achtergrond die mee zal doen aan de musical. Eerder werden Joes Brauers (Bocholtz) en Suzan Seegers (Sittard) al gestrikt voor een hoofdrol. Brauers speelt de hoofdrol van kapelaan Odekerke en Seegers speelt huishoudster juffrouw Katrien.

Lees ook: Twee Limburgers in Dagboek van een Herdershond-musical

Dagboek van een Herdershond
Het verhaal gaat over de jonge kapelaan Erik Odekerke die in 1914 toetreedt tot een gelovige gemeenschap in Geleen. Een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen in LImburg komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

Anne-Mieke Ruyten vertolkt de rol van mevrouw Bongaerts. "Ze is het hart van alle roddels die verspreid worden in het dorp", vertelt ze. "Met haar bemoeizuchtige karakter legt ze kapelaan Odekerke meermaals het vuur aan de schenen."

Lees ook: Musical Dagboek van een herdershond exclusief in Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen