Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse tieners doen minder aan sport

Geplaatst opdonderdag 4 mei 2017 - 6:31

Het aantal Limburgse tieners dat aan sport doet is gedaald.

Ondanks deze daling doet de jeugd het hier nog altijd beter dan het landelijk gemiddeld, zo blijkt uit een onderzoek van het Mulier Instituut dat de Limburgse tieners in opdracht van de provincie onder de loep heeft genomen.

Internet
De exacte oorzaak van de daling is volgens onderzoeker Remko van den Dool niet bekend, zo zegt hij in De Limburger. Volgens de onderzoeker is het mogelijk dat het toegenomen internetgebruik een rol speelt.

App en buurtsportcoaches
Maar wat moet je doen om de tieners weer achter de smartphone, computer of tablet vandaan te krijgen? Van den Dool zegt tegen de krant dat er buurtsportcoaches moeten komen. En er zou volgens hem een app moeten komen, waarmee jongeren een sporthal kunnen huren.

Oudervriendelijk
En volgens de onderzoekers heeft niet alleen de Limburgse jeugd daar profijt van. Ook voor de categorie 35 tot 49 jaar oud en de ouderen boven de 65 is dat goed. Ook die leeftijdsgroepen zijn in Limburg minder gaan sporten. Dit zou volgens Van den Dool kunnen door oudervriendelijke sporten aan te bieden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meeste te dikke kinderen wonen in Venlo
Poeponderzoek: overgewicht voorspelbaar door bacterie
Goede resultaten voor project Brunssum in Actie
Dubbel zoveel dikke kinderen in Parkstad
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen