Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse theaters zetten voorstellingen gratis online

Geplaatst opvrijdag 3 april 2020 - 10:29

Verschillende Limburgse theaters bieden via hun websites gratis streams van voorstellingen aan.

Zij verlenen tijdelijk deze service, om hun publiek tijdens de coronacrisis te bedienen. Vanwege de virusuitbraak moeten theaters voorlopig gesloten blijven.

Concertgebouworkest
Parkstad Limburg Theaters, met zalen in Heerlen en Kerkrade, zet onder de noemer PLThuis meerdere voorstellingen online. Het trapt vrijdagavond af met een stream van de Matthäus-Passion van Bach door het Koninklijk Concertgebouworkest. Maandag volgt een dansvoorstelling van het Rotterdamse Scapino Ballet.

Contact
"Vanwege de coronacrisis zijn de theaters zeker tot begin juni dicht. Wij zochten naar een manier om toch in contact te blijven met onze theaterbezoekers,” legt Yoram Reintjens van Parkstad Limburg Theaters uit. "We merken dat juist in deze tijd theaterartiesten heel bedreven zijn in het contact leggen met hun publiek. PLThuis wil het podium zijn voor alle deze uitingen. Daarnaast zijn er ook bestaande theaterregistraties die we op de videopagina te zien.”

Laagland
De Domijnen in Sittard-Geleen en het Munttheater in Weert verwijzen op hun internetpagina's onder meer door naar streams van het Limburgse jeugdtheatergezelschap Het Laagland. Ook de voorstelling Pinkpop door Toneelgroep Maastricht is online gezet.

Crutzen
Het theater in Weert deelt verder ook voorstellingen van de Maastrichtse Eva Crutzen en Brigitte Kaandorp. Daarnaast deelt het Munttheater de revue Showponies van Alex Klaasen en de musical Turks Fruit naar het gelijknamige boek van Jan Wolkers.

Nieuwe Nor
Ook poppodium Nieuwe Nor in Heerlen gaat streams verzorgen. Iedere zaterdagavond beklimt een dj het podium om dance te draaien. Op zondagen zendt Nieuwe Nor talkshows uit die zijn opgenomen in het kader van het 50-jarig jubileum van het poppodium.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen