Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse terrorismeverdachte langer vast

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 14:57

De 27-jarige verdachte van terrorisme, die donderdag in Maastricht werd opgepakt, blijft langer vastzitten.

De man is vrijdag in Rotterdam voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat hij nog veertien dagen vast moet blijven zitten.

Opruiing
De Limburgse man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zou zich in Nederland schuldig hebben gemaakt aan opruiing tot een terroristisch misdrijf. Verder zou hij meewerken aan een training voor terrorisme. De verdachte gebruikte social media en berichtendiensten zoals Telegram om jihadistische en gewelddadige propaganda te verspreiden. Ook riep hij op tot het plegen van geweld.

Lees ook: Verdachte van terrorisme opgepakt in Maastricht

AIVD
Het onderzoek naar de 27-jarige man, die de Nederlandse en de Marokkaanse nationaliteit heeft, begon vorige maand met informatie van de inlichtingendienst AIVD.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen