Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse studenten autotechniek gaan les geven in Senegal

Geplaatst opzondag 18 februari 2018 - 16:55

Studenten autotechniek van het Techniek College Zuid-Limburg vertrekken zondag naar Senegal, samen met leerlingen van andere mbo-opleidingen in Nederland.

Ze gaan daar les geven aan leerlingen van drie technische scholen.

Bijscholing
"De technieken in de moderne auto's wijzigen daar ook. Het gevolg daarvan is dat je natuurlijk ook
bijgeschoold moet worden", aldus Wim Buijsen, docent Autotechniek.

Oude auto's
Zondagmiddag nam de groep van zes studenten, twee docenten en twee vaders afscheid van het thuisfront. De oude auto's zijn opgeknapt door de studenten zelf en klaargemaakt voor de zware tocht door de woestijn. De wagens blijven achter als lesmateriaal.

Apparatuur
Daarnaast is er een container vol onderdelen en technische apparatuur naar Senegal gestuurd. Als alles goed gaat, komen de studenten over drie weken daar aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen