Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse studente bedenkt manier om vlees zacht te maken

Geplaatst opdonderdag 2 februari 2017 - 12:16

Een Maastrichtse studente heeft een methode ontwikkeld om vlees makkelijker eetbaar te maken voor mensen met kauw- en slikproblemen.

De 24-jarige Eveline van Dam viel daarmee deze week in de prijzen aan de HAS Hogeschool in Den Bosch.

Marinade
De Maastrichtse is vierdejaars studente Food
Innovation en ontwikkelde een marinade die vlees, zoals biefstuk of karbonade, zo zacht maakt als paté. Bijzonder is dat het stuk vlees daarbij wel zijn vorm en smaakt behoudt. Dit moet het voor mensen met kauw- en slikproblemen aantrekkelijker maken om te eten. Zij zijn nu nog vaak aangewezen op gemalen of vloeibaar voedsel.

Ook de medische voedingsindustrie heeft inmiddels interesse in het product.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen