Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse steun verbrande praalwagens 'hartverwarmend'

Geplaatst opdonderdag 21 februari 2019 - 16:40

'Hartverwarmend' noemt de Zaltbommelse carnavalsprins de steun uit Limburg, nadat een brand verschillende praalwagens daar in de as legde.

Prins Maerten de zestiende is erg blij met de hulpactie voor de optocht.

In zak en as
De prins uit Mispelgat, zoals Zaltbommel heet tijdens carnaval, uit zijn dank namens alle Zaltbommelse carnavalsverenigingen in een video. Door een brand op 15 februari gingen twee loodsen verloren. In beide loodsen stonden praalwagens voor de carnaval in de stad. De actie van de L1 Ochtendshow om optochtwagens richting Mispelgat te dirigeren voor de optocht op 2 maart vindt hoogheid Maerten geweldig.

'Geen twintig wagens'
Hij hoopt wel dat het niet te veel van het goede wordt. Het zal natuurlijk niet zo zijn dat straks twintig wagens deze kant opkomen want dan hebben we een organisatie probleem vrees ik.

Lastige transportklus
Onder andere wagenbouwersgenootschap Boeit Neet gaat kijken of ze de carnavalsvereniging in Zaltbommel kunnen helpen door het uitlenen van hun praalwagen. Het blijft lastig omdat wagens vaak te hoog of te breed zijn voor de snelweg. Toch wil het wagenbouwersgenootschap kijken naar de mogelijkheden. Zij weten wat het is om je levenswerk in vlammen op te zien gaan. Een aantal jaren geleden werden zij door een soortgelijke brand getroffen, maar hadden ze nog wel tijd genoeg om voor de vastelaovend een nieuwe wagen te regelen. Voor de Wallepikkers lijkt er anders niets op te zitten om te voet de optocht te lopen. Iets dat Maarten en Tim niet vinden kunnen. "Juist in deze tijd moeten wij iets kunnen doen", vindt Tim. "Liefst twee wagens."

Geen groen licht
De reacties zijn hartverwarmend: een Limburger wil zelfs elf euro doneren omdat de chauffeur ook zijn koffie en lunch moet hebben. Bij Boeit Neet staan de seinen nog niet op groen, dus de L1 Ochtendshow blijft koortsachtig op zoek.

Wagenbouwers die hun wagen beschikbaar willen stelden kunnen zich melden bij L1.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen