Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse steun verbrande praalwagens 'hartverwarmend'

Geplaatst opdonderdag 21 februari 2019 - 16:40

'Hartverwarmend' noemt de Zaltbommelse carnavalsprins de steun uit Limburg, nadat een brand verschillende praalwagens daar in de as legde.

Prins Maerten de zestiende is erg blij met de hulpactie voor de optocht.

In zak en as
De prins uit Mispelgat, zoals Zaltbommel heet tijdens carnaval, uit zijn dank namens alle Zaltbommelse carnavalsverenigingen in een video. Door een brand op 15 februari gingen twee loodsen verloren. In beide loodsen stonden praalwagens voor de carnaval in de stad. De actie van de L1 Ochtendshow om optochtwagens richting Mispelgat te dirigeren voor de optocht op 2 maart vindt hoogheid Maerten geweldig.

'Geen twintig wagens'
Hij hoopt wel dat het niet te veel van het goede wordt. Het zal natuurlijk niet zo zijn dat straks twintig wagens deze kant opkomen want dan hebben we een organisatie probleem vrees ik.

Lastige transportklus
Onder andere wagenbouwersgenootschap Boeit Neet gaat kijken of ze de carnavalsvereniging in Zaltbommel kunnen helpen door het uitlenen van hun praalwagen. Het blijft lastig omdat wagens vaak te hoog of te breed zijn voor de snelweg. Toch wil het wagenbouwersgenootschap kijken naar de mogelijkheden. Zij weten wat het is om je levenswerk in vlammen op te zien gaan. Een aantal jaren geleden werden zij door een soortgelijke brand getroffen, maar hadden ze nog wel tijd genoeg om voor de vastelaovend een nieuwe wagen te regelen. Voor de Wallepikkers lijkt er anders niets op te zitten om te voet de optocht te lopen. Iets dat Maarten en Tim niet vinden kunnen. "Juist in deze tijd moeten wij iets kunnen doen", vindt Tim. "Liefst twee wagens."

Geen groen licht
De reacties zijn hartverwarmend: een Limburger wil zelfs elf euro doneren omdat de chauffeur ook zijn koffie en lunch moet hebben. Bij Boeit Neet staan de seinen nog niet op groen, dus de L1 Ochtendshow blijft koortsachtig op zoek.

Wagenbouwers die hun wagen beschikbaar willen stelden kunnen zich melden bij L1.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen