Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse steun verbrande praalwagens 'hartverwarmend'

Geplaatst opdonderdag 21 februari 2019 - 16:40

'Hartverwarmend' noemt de Zaltbommelse carnavalsprins de steun uit Limburg, nadat een brand verschillende praalwagens daar in de as legde.

Prins Maerten de zestiende is erg blij met de hulpactie voor de optocht.

In zak en as
De prins uit Mispelgat, zoals Zaltbommel heet tijdens carnaval, uit zijn dank namens alle Zaltbommelse carnavalsverenigingen in een video. Door een brand op 15 februari gingen twee loodsen verloren. In beide loodsen stonden praalwagens voor de carnaval in de stad. De actie van de L1 Ochtendshow om optochtwagens richting Mispelgat te dirigeren voor de optocht op 2 maart vindt hoogheid Maerten geweldig.

'Geen twintig wagens'
Hij hoopt wel dat het niet te veel van het goede wordt. Het zal natuurlijk niet zo zijn dat straks twintig wagens deze kant opkomen want dan hebben we een organisatie probleem vrees ik.

Lastige transportklus
Onder andere wagenbouwersgenootschap Boeit Neet gaat kijken of ze de carnavalsvereniging in Zaltbommel kunnen helpen door het uitlenen van hun praalwagen. Het blijft lastig omdat wagens vaak te hoog of te breed zijn voor de snelweg. Toch wil het wagenbouwersgenootschap kijken naar de mogelijkheden. Zij weten wat het is om je levenswerk in vlammen op te zien gaan. Een aantal jaren geleden werden zij door een soortgelijke brand getroffen, maar hadden ze nog wel tijd genoeg om voor de vastelaovend een nieuwe wagen te regelen. Voor de Wallepikkers lijkt er anders niets op te zitten om te voet de optocht te lopen. Iets dat Maarten en Tim niet vinden kunnen. "Juist in deze tijd moeten wij iets kunnen doen", vindt Tim. "Liefst twee wagens."

Geen groen licht
De reacties zijn hartverwarmend: een Limburger wil zelfs elf euro doneren omdat de chauffeur ook zijn koffie en lunch moet hebben. Bij Boeit Neet staan de seinen nog niet op groen, dus de L1 Ochtendshow blijft koortsachtig op zoek.

Wagenbouwers die hun wagen beschikbaar willen stelden kunnen zich melden bij L1.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen