Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse sterrenkok wil 'voorbeeld' Adrià inpakken

Geplaatst opmaandag 7 maart 2016 - 18:39

De Limburgse sterrenkok Margot Reuten gaat binnenkort in Maastricht met een aantal andere topkoks koken voor Ferran Adrià, de legendarische chef van het al even legendarische restaurant El Bulli in Barcelona.

Ze wil hem helemaal gaan inpakken met haar kookkunsten. Maar zenuwachtig is ze niet voor het diner, zo zei in het propgramma Avondgasten.

19 maart
Dat diner wordt op zaterdag 19 maart bereid door sterrenkoks voor wie Adrià een belangrijke inspiratiebron is geweest. Het gaat om de sterrenchefs Jonnie Boer (De Librije, Zwolle, drie Michelin sterren), Sergio Herman (The Jane, Antwerpen, twee sterren), Hans van Wolde (Beluga Loves You, Maastricht, twee sterren), Margo Reuten (DaVinci, Maasbracht, twee sterren) en het grote, nieuwe patisserietalent Marieke Harkema.

Deelname aan het diner kost 1000 euro per persoon. De opbrengst gaat naar een scholenproject van kunstencentrum Marres.

Tentoonstelling
Ferran Adrià komt naar Maastricht in het kader van een tentoonstelling over zijn werk in het kunstencentrum Marres. Voor die expositie had Valentijn Byvanck, directeur van Marres, veelvuldig contact met Adrià, die jarenlang El Bulli bij Barcelona runde.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

9 Michelinsterren-diner? Voor 1000 euro ben je er bij
yespleasemarres
Yes, Please! opent de deur naar je erotische fantasie
Michelinkoks maken Maastrichtse superbonbon
Sterrenkok vernoemt dessert naar Max Verstappen
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen