De Limburgse sterrenkok Margot Reuten gaat binnenkort in Maastricht met een aantal andere topkoks koken voor Ferran Adrià, de legendarische chef van het al even legendarische restaurant El Bulli in Barcelona.
Ze wil hem helemaal gaan inpakken met haar kookkunsten. Maar zenuwachtig is ze niet voor het diner, zo zei in het propgramma Avondgasten.
19 maart
Dat diner wordt op zaterdag 19 maart bereid door sterrenkoks voor wie Adrià een belangrijke inspiratiebron is geweest. Het gaat om de sterrenchefs Jonnie Boer (De Librije, Zwolle, drie Michelin sterren), Sergio Herman (The Jane, Antwerpen, twee sterren), Hans van Wolde (Beluga Loves You, Maastricht, twee sterren), Margo Reuten (DaVinci, Maasbracht, twee sterren) en het grote, nieuwe patisserietalent Marieke Harkema.
Deelname aan het diner kost 1000 euro per persoon. De opbrengst gaat naar een scholenproject van kunstencentrum Marres.
Tentoonstelling
Ferran Adrià komt naar Maastricht in het kader van een tentoonstelling over zijn werk in het kunstencentrum Marres. Voor die expositie had Valentijn Byvanck, directeur van Marres, veelvuldig contact met Adrià, die jarenlang El Bulli bij Barcelona runde.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!