Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse stempel op Limburgerloze 'bronzen' triatlonploeg

Geplaatst opzondag 2 juni 2019 - 18:46

De bronzen mixed team relay-medaille die de Nederlandse ploeg in de dying seconds van het EK Triathlon in Weert greep, heeft een behoorlijk Limburgs tintje.

Zo is Louis Delahaye uit Beek de bondscoach van de Nederlandse equipe en vormt de Zuid-Limburgse bodem volgens hem de basis voor het succes.

Watersley
"Het zijn geen Limburgers, maar Maya Kingma woont in Elsloo en Marco van der Stel woont in Stein", zegt Delahaye over de helft van het team dat derde werd in het stadscentrum van Weert. "En we hebben een trainingscentrum in Sittard. Het komt vanavond allemaal weer bij elkaar op
Watersley", aldus de dollende coach.

Lees ook: Nederland derde op mixed-relay EK Triathlon Weert

Perfect uitgevoerd
Vooraf had de oefenmeester een plannetje gesmeed om in eigen provincie het eremetaal te kunnen grijpen. Zo ging Kingma furieus van start en nestelde Nederland zich van begin af aan in de voorste gelederen. "Het was ons doel om een medaille te halen. We hadden een strategie en die werd perfect uitgevoerd. Het werd wel nog spannend aan het einde. Maar vooraf had ik hiervoor getekend."

Lastig
Rachel Klamer deed individueel niet mee aan het EK, om zo optimaal voor de dag te komen bij de mixed team relay. Delahaye is opgelucht dat die keuze goed uitpakte. "Het is toch een EK in eigen land en met Rachel heb je een zekere medaillekandidaat. Om haar individueel niet te laten starten, is best lastig. Er komen veel belangrijke wedstrijden aan, maar we willen ons op deze discipline dolgraag voor de Olympische Spelen kwalificeren."

Kijk hier de wedstrijd terug: Mixed team relay EK Triathlon Weert

Tokyo
Met de derde plek harkte Nederland behoorlijk wat punten binnen in de aanloop naar die Olympische Spelen, volgend jaar in Tokyo. Het is voor Delahaye nog koffiedik kijken of zijn 'verlimburgste' ploeg dan ook een gooi kan doen naar de medailles. "Normaal gesproken horen we wereldwijd bij de nummers vijf tot en met acht, denk ik. Maar hopen mag altijd."

Limburgers
Weert was vrijdag, zaterdag en zondag het decor van het EK Triathlon. Er kwamen in verschillende klasses Limburgers in actie Bij de Dames-Elite werd Rani Skrabanja uit Cadier en Keer 33ste, bij de Mannen-Elite kwam Youri Keulen uit Spaubeek als 44ste over de streep en bij de Heren-Junioren was Jesse Cuijpers uit Beek met een 28ste plek de beste Nederlander.

Bekijk de themapagina op L1.nl

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen