Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse stempel op Limburgerloze 'bronzen' triatlonploeg

Geplaatst opzondag 2 juni 2019 - 18:46

De bronzen mixed team relay-medaille die de Nederlandse ploeg in de dying seconds van het EK Triathlon in Weert greep, heeft een behoorlijk Limburgs tintje.

Zo is Louis Delahaye uit Beek de bondscoach van de Nederlandse equipe en vormt de Zuid-Limburgse bodem volgens hem de basis voor het succes.

Watersley
"Het zijn geen Limburgers, maar Maya Kingma woont in Elsloo en Marco van der Stel woont in Stein", zegt Delahaye over de helft van het team dat derde werd in het stadscentrum van Weert. "En we hebben een trainingscentrum in Sittard. Het komt vanavond allemaal weer bij elkaar op
Watersley", aldus de dollende coach.

Lees ook: Nederland derde op mixed-relay EK Triathlon Weert

Perfect uitgevoerd
Vooraf had de oefenmeester een plannetje gesmeed om in eigen provincie het eremetaal te kunnen grijpen. Zo ging Kingma furieus van start en nestelde Nederland zich van begin af aan in de voorste gelederen. "Het was ons doel om een medaille te halen. We hadden een strategie en die werd perfect uitgevoerd. Het werd wel nog spannend aan het einde. Maar vooraf had ik hiervoor getekend."

Lastig
Rachel Klamer deed individueel niet mee aan het EK, om zo optimaal voor de dag te komen bij de mixed team relay. Delahaye is opgelucht dat die keuze goed uitpakte. "Het is toch een EK in eigen land en met Rachel heb je een zekere medaillekandidaat. Om haar individueel niet te laten starten, is best lastig. Er komen veel belangrijke wedstrijden aan, maar we willen ons op deze discipline dolgraag voor de Olympische Spelen kwalificeren."

Kijk hier de wedstrijd terug: Mixed team relay EK Triathlon Weert

Tokyo
Met de derde plek harkte Nederland behoorlijk wat punten binnen in de aanloop naar die Olympische Spelen, volgend jaar in Tokyo. Het is voor Delahaye nog koffiedik kijken of zijn 'verlimburgste' ploeg dan ook een gooi kan doen naar de medailles. "Normaal gesproken horen we wereldwijd bij de nummers vijf tot en met acht, denk ik. Maar hopen mag altijd."

Limburgers
Weert was vrijdag, zaterdag en zondag het decor van het EK Triathlon. Er kwamen in verschillende klasses Limburgers in actie Bij de Dames-Elite werd Rani Skrabanja uit Cadier en Keer 33ste, bij de Mannen-Elite kwam Youri Keulen uit Spaubeek als 44ste over de streep en bij de Heren-Junioren was Jesse Cuijpers uit Beek met een 28ste plek de beste Nederlander.

Bekijk de themapagina op L1.nl

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen