Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse stembiljetten duiken op in Emmen en Vlissingen

Geplaatst opwoensdag 20 maart 2019 - 20:59

In de gemeente Emmen en Vlissingen zijn woensdag per ongeluk de verkeerde stembiljetten afgeleverd. Zo kregen ze in Drenthe en Zeeland Limburgse stembiljetten voor de Provinciale Statenverkiezingen.

"Bij een paar stembureaus zaten wat envelopjes vanuit de provincie Limburg", zegt burgemester Eric van Oosterhout van Emmen tegen RTV Drenthe.

Uitvissen
Volgens de burgervader was zijn gemeente niet de enige plek waar per ongeluk Limburgse stembiljetten zijn afgeleverd. Ook in de Zeeuwse stad lagen Limburgse biljetten, zo weet Van Oosterhout. Volgens de burgemeester gaat het om enkele tientallen stembiljetten. "Het is niet uitgesloten dat er ook links en rechts een stembiljet uit Limburg is ingevuld. Daar komen we dan bij de telling wel achter. Dat moeten we er dan uitvissen."

Het is vooralsnog een mysterie hoe de stembiljetten van de provincie Limburg terecht zijn gekomen bij die van provincie Drenthe.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen