Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse sportcoryfeeën steunen actie van stichting ALS

Geplaatst opwoensdag 15 september 2021 - 14:32

Een aantal Limburgse sportcoryfeeën steunen de landelijke actie om massaal te gaan barbecueën. De actie moet geld opleveren voor de stichting ALS Limburg.

Norbert Hulleman en Gladys van den Munckhof verloren beiden één van hun ouders aan de slopende ziekte ALS. Op het sterfbed beloofden ze jaren geld in te zamelen voor onderzoek naar ziekte waarbij de spieren één voor éen uitvallen.

Limburgse sporters doen mee
Bekende sporters zoals Maurice Graeff, Dirk Marcellis en Sef Vergoossen steunen de actie. De bedoeling is dat in het weekend van 24 tot en met 26 september zo veel mogelijk mensen een barbecue bestellen via de website. Een gedeelte van de opbrengst is bestemd voor de stichting ALS.

Wetenschappelijk onderzoek
Bij de ziekte ALS vallen je spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Om meer wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de ziekte toe doen is er veel geld nodig. De Limburgse initiatiefnemers willen middels de barbecue-actie hun steentje bijdragen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen