Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse sportcoryfeeën: Eurlings moet weg

Geplaatst opwoensdag 3 januari 2018 - 17:19

Diverse Limburgse sportcoryfeeën vinden dat de positie van NOC*NSF-bestuurder en IOC-lid Camiel Eurlings niet langer houdbaar is.

"Wij zijn het uithangbord van Nederland. Dergelijke handelingen passen daar niet in. Als het mij zou overkomen, zou NOC*NSF allang mijn vliegbrevet intrekken", reageert Rob Ehrens uit Weert, bondscoach van de Nederlandse springruiters.

Lees ook: Camiel Eurlings blijft ondanks strafblad lid van sportkoepel

Excuses
Eurlings mishandelde in 2015 zijn toenmalige vriendin. Met het OM trof hij een schikking, waardoor hij enige uren een taakstraf heeft gedaan. Onder publieke druk maakte de Valkenburger afgelopen week openlijk excuses. Maar dat is voor Chiel Warners, lid van de atletencommissie van NOC*NSF, niet voldoende.

Lees ook: Camiel Eurlings biedt nu ook publiekelijk excuses aan

Ongeloofwaardig
Ook diverse Limburgse sportboegbeelden vinden het ongeloofwaardig dat Eurlings nog langer de sportbond vertegenwoordigt. Voormalig zwemkampioene Ada Kok uit Hulsberg: "Je bent de vertegenwoordiger van de atleten. Als die atleten tegen je zijn, waar ben je dan mee bezig? Dan kun je wel blijven vasthouden aan het pluche, maar zou je de eer aan jezelf moeten houden. Dit is toch een situatie die niet meer recht te breien is. Ik was opgestapt." Volgens Kok had de atletencommissie veel eerder aan de bel moeten trekken en niet vlak voor een Olympiade.

Lees ook: NOC*NSF wil snel duidelijkheid over Eurlings

Respect
​Handbalcoach Gabrie Rietbroek uit Geleen vindt dat Eurlings zelf veel eerder openheid van zaken had moeten geven. "Typisch wat voor politici om eerst te proberen om alles onder het tapijt te vegen en te denken dat het wel overwaait. Ik was allang opgestapt als ik hem was. Nu blijf je houden dat mensen je anders benaderen. Eurlings zal hard moeten werken om dat respect terug te krijgen. Als dat niet lukt, dan moet hij de eer aan zichzelf houden", stelt Rietbroek.

De handbalcoach is in elk geval helder over de rol die Eurlings moet vervullen bij de Olympische Winterspelen volgende maand in Zuid-Korea: "Hij moet geen prijzen uitreiken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen