Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse serie Zuipkeet vanaf 19 april op YouTube

Geplaatst opdinsdag 6 april 2021 - 22:00

De tiendelige serie Zuipkeet van Toneelgroep Maastricht, de Tegelse producent Pieter Kuijpers en BNNVARA is vanaf maandag 19 april te zien op het YouTube kanaal van NPO3.

De serie vertelt het verhaal van een Limburgse vriendengroep die uiteengedreven is door een groot geheim. Bijna de hele cast van Zuipkeet bestaat uit Limburgers.

Venray
De opnames van Zuipkeet zijn vorig jaar gemaakt in Venray. In de serie draait het om Heisse die vijf jaar na zijn mysterieuze verdwijning officieel dood is verklaard. Daarom wordt er een afscheidsdienst voor hem gehouden. De twintigjarige Sanne zit op de filmacademie wanneer ze terug komt naar haar geboortedorp om afscheid te nemen van haar jeugdvriend Heisse.

Vriendengroep
Ze besluit een afstudeerfilm te maken over de impact van deze tragedie op de hechte gemeenschap en haar vriendengroep van toen. Sinds de verdwijning is de ooit zo sterke vriendengroep uiteengevallen. Terwijl ze de banden met haar oude vrienden weer aanhaalt en een bezoek brengt aan hun vertrouwde zuipkeet, probeert Sanne te achterhalen wat er precies met Heisse gebeurd is.

Limburgs
Zuipkeet is voor het grootste deel een Limburgse serie. De hoofdrol wordt gespeeld door Ilse Geilen die nog niet zo heel lang geleden afstudeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. Het camerawerk is van Rob Hodselmans en de regie doen Servé Hermans en Michel Sluysmans van Toneelgroep Maastricht. Producent van de webserie is Pieter Kuijpers. De serie Zuipkeet is een coproductie van Toneelgroep Maastricht, productiebedrijf Pupkin Film en BNNVARA.

Lees ook: Jong Limburgs acteertalent in nieuwe serie BNNVARA

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen