Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse schrijver krijgt opdracht voor Undercover-boek

Geplaatst opzaterdag 27 juni 2020 - 19:28

Schrijver en historicus Hugo Luijten schrijft een boek op basis van de populaire Vlaams-Nederlandse Netflixserie Undercover.

Dat doet hij in samenwerking met de Vlaamse omroep VRT en het productiehuis De Mensen, zo zei hij zaterdag in het radioprogramma L1 Cultuurcafé, dat daarmee de primeur kreeg.

Serie
De serie Undercover gaat over een xtc-netwerk onder leiding van de Nederlander Ferry Bouman, waar de Belgische politie lucht van krijgt. Bouman, die zijn vrije tijd liefst in een chalet op een camping doorbrengt, wordt in de gaten gehouden door twee undercoveragenten die hun intrek nemen op dezelfde camping. De hoofdrollen worden voor rekening genomen door onder anderen Frank Lammers, Tom Waes en Anna Drijver.

In opdracht
Het idee voor een boek dat parallel zou lopen aan de Netflixserie is afkomstig van de uitgever van Luijten. Hij wist er de VRT en De Mensen warm voor te maken. En hij zei er meteen maar bij dat hij er de ideale schrijver voor heeft: de uit Nieuwstadt afkomstige Luijten. Die is erg in zijn nopjes met de opdracht.

Voorwaarden
Omdat het boek aan de serie Undercover verbonden is, zijn er voorwaarden aan verbonden: er mocht één persoon uit de serie in voorkomen en ook moet het verhaal zich afspelen in de Belgisch-Nederlandse grensregio. Dat wordt de regio tussen Maaseik en Roermond, zo licht Luijten al een tipje van de sluier op. Een andere voorwaarde is dat elk hoofdstuk moet worden goedgekeurd door het productiehuis om te beoordelen of het nog voldoende bij de serie past.

Ondertitel
Luijten is volop bezig met schrijven. Hij zit nog niet op een kwart van het totale boek, maar het belangrijkste is dat het plot al bedacht is. Dat was het meeste werk. Het boek moet rond september-oktober in de winkel liggen, wanneer ook ongeveer het tweede seizoen van Undercover op Netflix te zien zal zijn. De titel is er ook al gedeeltelijk: die begint namelijk met 'Undercover', gevolgd door een ondertitel, grapt Luijten.

Een volgend seizoen?
De schrijver gaat er niet vanuit dat het boek de leidraad gaat worden voor een volgend seizoen van Undercover, maar sluit dat ook niet helemaal uit. "Dat zou ik natuurlijk fantastisch vinden." Hij belooft de lezers in elk geval al dat het verhaal - nog een tipje: het gaat over witwassen - heel spannend gaat worden. Wordt vervolgd dus.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen