Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse schrijver krijgt opdracht voor Undercover-boek

Geplaatst opzaterdag 27 juni 2020 - 19:28

Schrijver en historicus Hugo Luijten schrijft een boek op basis van de populaire Vlaams-Nederlandse Netflixserie Undercover.

Dat doet hij in samenwerking met de Vlaamse omroep VRT en het productiehuis De Mensen, zo zei hij zaterdag in het radioprogramma L1 Cultuurcafé, dat daarmee de primeur kreeg.

Serie
De serie Undercover gaat over een xtc-netwerk onder leiding van de Nederlander Ferry Bouman, waar de Belgische politie lucht van krijgt. Bouman, die zijn vrije tijd liefst in een chalet op een camping doorbrengt, wordt in de gaten gehouden door twee undercoveragenten die hun intrek nemen op dezelfde camping. De hoofdrollen worden voor rekening genomen door onder anderen Frank Lammers, Tom Waes en Anna Drijver.

In opdracht
Het idee voor een boek dat parallel zou lopen aan de Netflixserie is afkomstig van de uitgever van Luijten. Hij wist er de VRT en De Mensen warm voor te maken. En hij zei er meteen maar bij dat hij er de ideale schrijver voor heeft: de uit Nieuwstadt afkomstige Luijten. Die is erg in zijn nopjes met de opdracht.

Voorwaarden
Omdat het boek aan de serie Undercover verbonden is, zijn er voorwaarden aan verbonden: er mocht één persoon uit de serie in voorkomen en ook moet het verhaal zich afspelen in de Belgisch-Nederlandse grensregio. Dat wordt de regio tussen Maaseik en Roermond, zo licht Luijten al een tipje van de sluier op. Een andere voorwaarde is dat elk hoofdstuk moet worden goedgekeurd door het productiehuis om te beoordelen of het nog voldoende bij de serie past.

Ondertitel
Luijten is volop bezig met schrijven. Hij zit nog niet op een kwart van het totale boek, maar het belangrijkste is dat het plot al bedacht is. Dat was het meeste werk. Het boek moet rond september-oktober in de winkel liggen, wanneer ook ongeveer het tweede seizoen van Undercover op Netflix te zien zal zijn. De titel is er ook al gedeeltelijk: die begint namelijk met 'Undercover', gevolgd door een ondertitel, grapt Luijten.

Een volgend seizoen?
De schrijver gaat er niet vanuit dat het boek de leidraad gaat worden voor een volgend seizoen van Undercover, maar sluit dat ook niet helemaal uit. "Dat zou ik natuurlijk fantastisch vinden." Hij belooft de lezers in elk geval al dat het verhaal - nog een tipje: het gaat over witwassen - heel spannend gaat worden. Wordt vervolgd dus.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen