Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse schoonheden bereiden zich voor op missverkiezing

Geplaatst opmaandag 16 augustus 2021 - 15:51

Quinty Pötgens en Michelle van de Vin zijn hard aan het trainen voor hun optreden als Miss Asia Global en Miss Glam World. Tijdens de internationale missverkiezing vertegenwoordigen ze Nederland.

In het dagelijks leven volgt de 20-jarige Quinty uit Kerkrade de opleiding logopedie en de Geleense Michelle (23) staat als juffrouw voor een basisschoolklas. Nadat ze gescout werden door hun coach Rochelle Minkhorst begonnen ze aan een training om klaargestoomd te worden voor hun schoonheidswedstrijd. En daar komt best een hoop bij kijken.

L1

Catwalkloopje
The devil is in the detail, wanneer het op schoonheidswedstrijden aankomt. Tijdens het oefenen zijn er een coach, een catwalkbegeleider en de vorige miss aanwezig om de deelneemsters op hun techniek, afwerking en antwoorden te toetsen.

Wanneer Quinty en Michelle hun sjerp omhebben - de kroontjes blinken en de hakken zijn geslepen - beginnen ze aan hun loopronde. "Je begint in een mannequinhouding en zet daarna één voor één je voeten voor elkaar", licht Quinty toe. Zij gaat Nederland vertegenwoordigen bij de Miss Asia Global-verkiezing. "Als je dan bij het midden bent, kijk je eest goed om je heen", gaat Miss Glam World-Michelle verder. "Je moet mensen in de zaal echt aankijken. Eerst rechts, dan links."

Vragenrondje
Er komt nog veel meer kijken bij de voorbereidingen van een missverkiezing. Denk bijvoorbeeld aan een vragenrondje, met vragen over wereldproblematiek, cultuur of hun persoonlijkheid. "Die vragen hebben me ook wel aan het denken gezet, over hoe ik tegen de wereld aankijk", geeft Michelle toe. "Maar het doet sowieso wel veel met je als persoon, zo'n verkiezing."

Vooral voor hun zelfvertrouwen hebben de trainingen veel gedaan. "Vroeger kon ik best wel eens onzeker zijn, maar daar hebben de missverkiezingen me erg mee geholpen", zegt Quinty. "Als je loopje goed gaat en je ziet de mensen om je heen, dan voel je je echt een powervrouw."

Datum nog niet bekend
Voor de missverkiezing mag Quinty naar Maleisië en Michelle naar India. Wanneer ze er precies heen mogen, weten ze zelf nog niet vanwege de coronapandemie. Er zijn nog te veel veiligheidsrisico's in beide landen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen