Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse school wint Nationale Onderwijsprijs

Geplaatst opwoensdag 27 maart 2019 - 16:30

Nieuweschool Panningen heeft woensdag de Nationale Onderwijsprijs gewonnen.

De basisschool mocht in Stadsgehoorzaal in Leiden de 'Oscar van het Nederlands onderwijs' in ontvangst nemen.

Weinig regels
Nieuweschool heeft in 2014 de deuren geopend. Op de school zitten veel leerlingen die op andere scholen moeite hebben met het onderwijs of kinderen die gevlucht zijn vanwege een oorlog. Eerder sprak de jury al haar lof uit voor de werkwijze. "Bijzonder is dat de school niet extra gesubsidieerd wordt. Ook werken ze niet met 'stickers'. Er gelden zo weinig mogelijk regels." Zo mogen de leerlingen bijvoorbeeld door de gang rennen.

Gedurfde aanpak
Om de werkdruk van leraren te verminderen, blijven vergaderingen veelal achterwege en proberen ze zich zo min mogelijk bezig te houden met administratieve rompslomp. "Het is een gedurfde aanpak, die haar vruchten afwerpt", aldus de jury.

Op 16 januari bracht gedeputeerde Teunissen al het goede nieuws dat de school de beste van Limburg is. Daarmee belandde Nieuweschool direct in de landelijke finale. Nu mag de school zich twee jaar lang de 'beste school van Nederland' noemen.

L1mburg Centraal
Meer over de prijs voor de school in L1mburg Centraal

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen