Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse scholieren van start met nieuwe ckv-les

Geplaatst opwoensdag 20 september 2017 - 13:23

Leerlingen van drie Limburgse middelbare scholen zijn van start gegaan met een nieuwe lesmethode voor het vak cultuur kunstzinnige vorming (ckv).

Het Venlose bedrijf Kunst uit het Vuistje heeft een online lesprogramma voor ckv ontwikkeld waarmee interesses van leerlingen direct worden gevonden.

'Schot in de roos'
Het vak is een vast onderdeel voor havo en vwo leerlingen, maar was vaak te vrijblijvend. Volgens projectleider Mieke Ummels is de nieuwe ontwikkeling een 'schot in de roos' voor het vak. "Je ziet dat leerlingen meer na gaan denken en dat ze uiteindelijke keuzes maken die ze vooraf misschien niet gemaakt zouden hebben."

Het Valuas College in Venlo, het Raayland College in Venray en het Dendron College in Horst werken nu met deze nieuwe lesmethode. De ontwikkelaar heeft inmiddels aanvragen uit het hele land gekregen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen