Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse Schaatsvrienden trots op topper Arianna Pruisscher

Geplaatst opwoensdag 19 januari 2022 - 7:30

Leden van schaatsclub Limburgse Schaatsvrienden uit Geleen zijn erg trots op hun prominentste lid Arianna Pruisscher.

Pruisscher reed begin dit jaar tijdens het Nederlands kampioenschap op de marathon naar een tweede plek achter olympiaganger Irene Schouten. Voor de schaatsclub uit Sittard-Geleen reden om haar nog eens te fĂȘteren.

Race tegen de klok
De in Sittard woonachtige Pruisscher traint regelmatig op de schaatsbaan in Geleen. Het is voor de 23-jarige elke dag een race tegen de klok, zowel op het ijs als ook naast de baan. Overdag werkt ze in Roermond als tandtechnicus. Na haar werk spoedt ze zich naar de ijsbaan om haar trainingen af te werken.

De vele trainingsuren wierpen tijdens het Nederlands kampioenschap hun vruchten af. Ze werd knap tweede achter wereldtopper Irene Schouten. Schouten, tweevoudig wereldkampioen op het onderdeel massastart, komt over drie weken in actie op de Olympische Winterspelen in Peking.

Wielrennen
Volgende week verruilt Pruisscher de schaatsen voor de racefiets en begint ze aan de voorbereiding op het wielerseizoen. Ook in het wielrennen komt ze op een hoog niveau uit. Als renster van de Franse UCI-ploeg Stade Rochelais Charente-Maritime voltooide ze in 2021 de zware klassieker Parijs-Roubaix.

Helaas was de tijdslimiet verstreken toen ze in Roubaix de wielerbaan opreed. "Voor mijn gevoel heb ik de wedstrijd gewoon uitgereden", zegt ze voor de camera van L1. De achterstand was ontstaan door drie valpartijen en materiaalpech.

Voorjaarsklassiekers
Voor komend seizoen heeft ze met de ploegleiding al gesproken over haar programma. Pruisscher zal door de ploeg uitgespeeld worden in de Vlaamse klassiekers zoals Omloop het Nieuwsblad en Gent-Wevelgem.

In haar Limburgse thuiswedstrijd Amstel Gold Race wil ze graag haar debuut maken. Dan zal haar Franse ploeg wel een wildcard van de organisatie moeten krijgen. Team Stade Rochelais Charente-Maritime heeft geen automatisch startrecht omdat het geen World Tourploeg is.

Tour de France
Voor het rijden van Parijs-Roubaix heeft de ploeg van Pruisscher van organisator ASO wel reeds een uitnodiging ontvangen. Deze uitnodiging biedt voor de ploeg en Pruisscher perspectief voor deelname aan de Tour de France voor vrouwen in juli. De ASO is namelijk ook de organisator van de Tour.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen