Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse rijopleidingen merken vraag naar jonge truckers

Geplaatst opwoensdag 29 juni 2016 - 10:24

Limburgse rijopleidingen merken de toegenomen vraag naar jonge vrachtwagenchauffeurs.

Niet alleen mbo-opleidingen leiden meer chauffeurs op, ook commerciële partijen zien de trend.

Meteen beginnen
Ook rij-instructeur Jos Mulder merkt de toename: "Je hoort steeds meer mensen om je heen die de chauffeursopleiding gaan volgen. Het is een baan waaraan ze meteen kunnen beginnen, zodra ze hun rijbewijs hebben."

Jonge truckers
Volgens branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) zitten bedrijven weer te springen om jonge Nederlandse truckers. Dat komt omdat er meer werk is voor transportbedrijven door de verbeterde economie. Maar veel chauffeurs gaan binnenkort ook met pensioen. TLN zegt dat er tot 2020 per jaar zo'n 2000 nieuwe beroepsgoederenchauffeurs nodig zijn.

Hard werken
Gerrit Vestjens, manager bij Vos Transport in Ittervoort, is blij met de nieuwe aanmeldingen, maar zegt wel dat het een baan is waarvoor je in de wieg gelegd moet zijn. "Het is hard werken. Je krijgt tien tot vijftien adressen op een dag en alles moet gelost worden. De ene keer rij je naar België, dan weer naar Luxemburg of Duitsland."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen