Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse regisseurs gaan hoogwaardige series maken

Geplaatst opmaandag 8 januari 2018 - 11:29

Remy van Heugten uit Heerlen en Rob Lücker uit Tegelen hebben financiële steun gekregen van het Nederlands Filmfonds.

Met die steun gaan ze zogenoemde 'high-end' televisieseries maken. Remy van Heugten regisseerde eerder het met prijzen overladen Glückauf. Nu gaat hij aan de slag met een serie over oud-commando's.

Oorlog
De verwarde oud-KCT’er John de Koning wordt geconfronteerd met een moordenaar die zijn voormalige strijdmakkers probeert te elimineren. Hij gaat de strijd aan, maar wanneer blijkt dat de moorden worden gepleegd door één van zijn maten, belandt hij in een oorlog waarin hij zijn broeders, zijn gezin, en zichzelf dreigt te verliezen. De serie Commando's bestaat uit 10 afleveringen van 50 minuten.

Jeugddrama
Rob
Lücker gaat het jeugddrama Zeven Kleine Criminelen maken. De achtdelige serie wordt geproduceerd door Pupkin Film van Pieter Kuijpers uit Tegelen. In Zeven Kleine Criminelen nemen zeven jochies van twaalf het heft in eigen handen en overvallen een bank, maar de buit is voor iedereen anders dan verwacht. Een avontuurlijke en meeslepende serie over vriendschap, veerkracht en identiteit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen