Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse PVV moppert over huisvesting vluchtelingen

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2015 - 10:56

De PVV in het Limburgs Parlement vindt dat er een einde moet komen aan wat zij noemt 'de discriminatie van eigen inwoners op de woningmarkt' ten faveure van vluchtelingen met een verblijfsstatus.

De fractie heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur.

Plicht
Gemeenten hebben de plicht deze zogeheten statushouders aan huisvesting te helpen via een bepaalde verdeelsleutel. De provincie moet daar toezicht op houden. Maar steeds meer gemeenten kunnen niet aan hun taakstelling voldoen door het groeiende aantal statushouders.

Particulier
De gemeente Sittard-Geleen heeft daarom begin deze maand particuliere woningbezitters opgeroepen hun pand te verhuren aan deze groep vluchtelingen.
De PVV noemt dat een 'noodgreep' en wil ook weten hoe nijpend de situatie in de andere 32 Limburgse gemeenten is.

Voortrekkerij
De partij stelt dat het huisvesten van vluchtelingen met een verblijfsstatus ten koste gaat van de huisvesting van Limburgers met een urgentie, 'waaronder veelal gezinnen en gescheiden en alleenstaande moeders met kinderen'. De PVV spreekt in dat verband van 'voortrekken en discriminatie' die moet stoppen.

Sloop van huurwoningen
De partij is verder van mening dat nu de tol wordt betaald voor het slopen van veel sociale huurwoningen de afgelopen jaren waar duurdere huurwoningen voor in de plaats zijn gekomen. Daarom wil zij van het provinciebestuur weten wat zij samen met gemeenten en woningcorporaties gaat doen om deze schaarste aan te pakken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgs Parlement: plan voor tekort sociale huurwoningen
PvdA: Beleid onder de loep vanwege huisvestingsproblemen
Woning Sociale Woning Huis
Gulpen-Wittem maakt geen huizen vrij voor asielzoekers
Woningbouw Wijk Huis
Meerssen voldoet aan taakstelling huisvesting statushouders
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen