Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse PVV meldt zich af voor Europese conventie

Geplaatst opmaandag 5 december 2016 - 9:34

De PVV in het Limburgs Parlement heeft zich afgemeld voor de topconferentie Europe Calling vrijdag in congrescentrum MECC in Maastricht.

Die wordt gehouden ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het Verdrag van Maastricht. Daarin werd de basis gelegd voor de euro.

Elitair
De PVV komt niet omdat ze zegt "geen enkele interesse te hebben in een elitaire viering van de politieke Europese Unie en de euro".
Ook zou het programma een 'hoge mate van Eurofilie en navelstaren uitstralen' die op geen enkele wijze past bij de sentimenten die onder de bevolking leven.

Visie
Tijdens de conferentie wordt onder meer het woord gevoerd door voorzitter Jean Claude
Juncker van de Europese Commissie, diens voorganger Herman van Rompuy en de voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz. Ook minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën en een aantal wetenschappers geven hun visie op verleden en toekomst van de Europese Unie.

Kosten
Maar de PVV ziet dat dus niet zitten omdat er geen enkel Europa-kritisch geluid te horen zou zijn en er voorbij zou worden gegaan aan de mening van een behoorlijk deel van de bevolking die niets ziet in de Europese Unie.
In een hele reeks schriftelijke vragen vraagt de PVV ook naar de kosten van de topconferentie Europe Calling.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht verwacht geen verkeerschaos tijdens conferentie
Europese toppolitici vieren 25 jaar Verdrag van Maastricht
Europese topconferentie in Maastricht heeft 3 ton gekost
Mecc noodhospitaal (3 apr 2020)
Statenfracties: 'Sluiting noodhospitaal MECC voorbarig'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen