Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse PVV-Kamerleden opnieuw op verkiesbare plaats

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2021 - 21:42

Alle vier de Limburgse Tweede Kamerleden van de PVV staan op een verkiesbare plaats van de kandidatenlijst van de partij voor de verkiezingen van 17 maart.

Lijsttrekker is vanzelfsprekend de uit Venlo afkomstige politiek leider en oprichter van de PVV Geert Wilders. Wilders' Venlose jeugdvriend Teun van Dijck staat op de achtste plek. Van Dijck woont sinds een aantal jaren in Scheveningen. Lilian Helder uit Venlo is terug te vinden op de negende plaats, Dion Graus uit Heerlen is dertiende.

Plaatsje lager
Voor Van Dijck en Helder betekent het dat ze dezelfde plek als in 2017 kregen toebedeeld. Graus stond toen één plaatsje hoger, op twaalf. Alle drie zijn al heel lang lid van de Tweede Kamer. Van Dijck en Graus sinds 2006, Helder sinds 2010.

Nieuw uit Limburg op de PVV-lijst zijn de fractievoorzitter in het Limburgs Parlement René Claassen en raadslid Daryl Pfoster uit Sittard-Geleen. Zij staan respectievelijk op de 31e en 40e plaats.

Housmans
Gedeputeerde Robert Housmans neemt plek 49 in. In 2017 stond hij nog op 22, maar Housmans heeft bewust gekozen voor een lage plaats op de kandidatenlijst omdat hij gedeputeerde wil blijven. In 2017 was Housmans nog fractievoorzitter en bestuurde de PVV niet mee in Limburg.

Prachtige lijst
Net als vier jaar geleden is Eerste Kamerlid en vice-fractievoorzitter Gom van Strien uit Arcen lijstduwer. Hij staat op de vijftigste plaats. PVV-leider Geert Wilders spreekt van een 'prachtige lijst vol kwaliteit en continuïteit, aangevuld met nieuw talent. Die ik dan ook met trots presenteer. Ik heb er veel zin in om samen met dit enthousiaste team het onversneden PVV-geluid steeds luider te laten klinken', zo liet Wilders weten.

De PVV heeft momenteel twintig zetels in de Tweede Kamer. In de peilingen staat de partij op winst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen