Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse PVV-Kamerleden opnieuw op verkiesbare plaats

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2021 - 21:42

Alle vier de Limburgse Tweede Kamerleden van de PVV staan op een verkiesbare plaats van de kandidatenlijst van de partij voor de verkiezingen van 17 maart.

Lijsttrekker is vanzelfsprekend de uit Venlo afkomstige politiek leider en oprichter van de PVV Geert Wilders. Wilders' Venlose jeugdvriend Teun van Dijck staat op de achtste plek. Van Dijck woont sinds een aantal jaren in Scheveningen. Lilian Helder uit Venlo is terug te vinden op de negende plaats, Dion Graus uit Heerlen is dertiende.

Plaatsje lager
Voor Van Dijck en Helder betekent het dat ze dezelfde plek als in 2017 kregen toebedeeld. Graus stond toen één plaatsje hoger, op twaalf. Alle drie zijn al heel lang lid van de Tweede Kamer. Van Dijck en Graus sinds 2006, Helder sinds 2010.

Nieuw uit Limburg op de PVV-lijst zijn de fractievoorzitter in het Limburgs Parlement René Claassen en raadslid Daryl Pfoster uit Sittard-Geleen. Zij staan respectievelijk op de 31e en 40e plaats.

Housmans
Gedeputeerde Robert Housmans neemt plek 49 in. In 2017 stond hij nog op 22, maar Housmans heeft bewust gekozen voor een lage plaats op de kandidatenlijst omdat hij gedeputeerde wil blijven. In 2017 was Housmans nog fractievoorzitter en bestuurde de PVV niet mee in Limburg.

Prachtige lijst
Net als vier jaar geleden is Eerste Kamerlid en vice-fractievoorzitter Gom van Strien uit Arcen lijstduwer. Hij staat op de vijftigste plaats. PVV-leider Geert Wilders spreekt van een 'prachtige lijst vol kwaliteit en continuïteit, aangevuld met nieuw talent. Die ik dan ook met trots presenteer. Ik heb er veel zin in om samen met dit enthousiaste team het onversneden PVV-geluid steeds luider te laten klinken', zo liet Wilders weten.

De PVV heeft momenteel twintig zetels in de Tweede Kamer. In de peilingen staat de partij op winst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen