Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse protestarts ontvangt doodsbedreigingen

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2021 - 15:59

Homeopathisch arts Piet van Herten uit Maasbree ontvangt doodsbedreigingen.

Dat zegt Van Herten dinsdag tegen L1. Ook trekt hij het boetekleed aan. De bedreigingen houden verband met zijn uitlatingen zondag, tijdens de anti-coronademonstratie op het Museumplein in Amsterdam.

Onderzoek
Tijdens die protestbijeenkomst zegt Van Herten onder meer dat er helemaal geen coronapatiënten op de intensive care liggen. Naar aanleiding van zijn uitlatingen doet de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (GJ) onderzoek naar de arts uit Maasbree.

Lees ook: Onderzoek naar uitlatingen Limburgse arts bij coronaprotest

Gechargeerd
Van Herten geeft toe dat een aantal van zijn uitspraken gechargeerd is. "Dat wil ik rechtzetten, omdat ik ook mensen pijn heb gedaan die dat niet verdiend hebben." De homeopathisch geneesheer zegt zijn omstreden uitspraken gedaan te hebben op een moment dat hij staat te trillen op zijn benen. "Er ontploften bommetjes naast ons. Wat ik zei daar was niet veel doordacht aan."

Video: L1

Steunbetuigingen
Behalve kritiek ontvangt Van Herten ook steunbetuigingen. "Ik heb het huis vol met bloemen en 500 leuke mededelingen gehad van mensen die zeggen dat ze achter me staan." Inmiddels is online een inzamelingsactie gestart, om geld op te halen voor Van Herten. De actie is erop gericht om eventuele rechtszaken mee te financieren. Het streefbedrag is 10.000 euro en dinsdagmiddag staat de teller op iets meer dan 2300 euro.

Het zou best kunnen dat Van Herten vervolgd wordt, vanwege zijn uitspraken. Bij de IGJ zijn tientallen klachten binnengekomen over Van Herten.

Lees ook: Klachtenregen na uitspraken Limburgse arts bij coronaprotest

Afstand
Alternatieve artsen, verenigd in de beroepsgroep Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde (AVIG), nemen afstand van uitspraken van homeopathisch arts uit Maasbree.

Lees ook: Alternatieve artsen nemen afstand van uitlatingen Limburger

Persverklaring
Van Herten zegde dinsdag eerder op de dag toe met een uitgebreide persverklaring te komen, maar ziet daar toch van af. Onduidelijk is of en zo ja wanneer hij nader op de kwestie ingaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen