Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse priesters willen kortere termijn nieuwe bisschop

Geplaatst opdinsdag 21 februari 2017 - 6:31

Bisschop Frans Wiertz van Roermond gaat eind dit jaar na bijna 25 dienstjaren met emeritaat. Zijn opvolger mag de functie hooguit 10 tot 15 jaar bekleden.

Verder moet hij sociale media en andere communicatiemiddelen inzetten om grote groepen mensen te bereiken. Dat blijkt tenminste uit gesprekken die De Limburger met Limburgse priesters heeft gevoerd.

Krachtig beleid
Ook vinden de priesters het belangrijk dat er een opvolger komt die tussen de mensen komt. Van de nieuwe bisschop wordt ook verwacht dat hij een 'inspirerend en krachtig beleid' uitzet, uiteraard in de lijn van Paus Franciscus.

Profiel
Hoewel de Limburgse priesters een duidelijk beeld hebben waar de nieuwe bisschop aan moet voldoen, gaan ze daar uiteindelijk niet over. Het profiel van de nieuwe bisschop wordt opgesteld door het kathedraal kapittel van het bisdom. Dat is het hoogste adviesorgaan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bisschop Wiertz opent eerste Heilige Deur in Roermond
Emeritus-bisschop Frans Wiertz 50 jaar priester
Openlijk verzet tegen nieuw onzevader
Onderzoek naar zaligverklaring missiezuster Steyl
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen