Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse priesters willen kortere termijn nieuwe bisschop

Geplaatst opdinsdag 21 februari 2017 - 6:31

Bisschop Frans Wiertz van Roermond gaat eind dit jaar na bijna 25 dienstjaren met emeritaat. Zijn opvolger mag de functie hooguit 10 tot 15 jaar bekleden.

Verder moet hij sociale media en andere communicatiemiddelen inzetten om grote groepen mensen te bereiken. Dat blijkt tenminste uit gesprekken die De Limburger met Limburgse priesters heeft gevoerd.

Krachtig beleid
Ook vinden de priesters het belangrijk dat er een opvolger komt die tussen de mensen komt. Van de nieuwe bisschop wordt ook verwacht dat hij een 'inspirerend en krachtig beleid' uitzet, uiteraard in de lijn van Paus Franciscus.

Profiel
Hoewel de Limburgse priesters een duidelijk beeld hebben waar de nieuwe bisschop aan moet voldoen, gaan ze daar uiteindelijk niet over. Het profiel van de nieuwe bisschop wordt opgesteld door het kathedraal kapittel van het bisdom. Dat is het hoogste adviesorgaan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bisschop Wiertz opent eerste Heilige Deur in Roermond
Emeritus-bisschop Frans Wiertz 50 jaar priester
Openlijk verzet tegen nieuw onzevader
Onderzoek naar zaligverklaring missiezuster Steyl
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen