Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse pretparkfan bij opening zelf ontworpen achtbaan

Geplaatst opzaterdag 24 maart 2018 - 19:42

Romesh Popelier uit Meijel zag zaterdag een wens in vervulling gaan. De pretparkfan was bij de officiele opening van de door hem ontworpen achtbaan in het Deense pretpark Legoland.

Dat schrijft de pretparkfan op Instagram.

Adelaar
De 281 meter lange rollercoaster, die de Flyvende Ørn (Vliegende Adelaar) is gedoopt, maakte zaterdag zijn eerste rit. De achtbaan van Popelier is elf meter hoog en bereikt een snelheid van 46 kilometer per uur.

Stage
De pretparkfan liep vorig jaar stage bij een vertegenwoordiger van de Duitse attractiebouwer Zierer. Hij moest hier onderzoek doen naar het gebruik van simulators bij de bouw van nieuwe achtbanen. Daarna mocht hij zelf een achtbaan ontwerpen. Zijn attractie viel dermate in de smaak dat hij ook écht gebouwd werd in het park in Billund.

Lees ook: Limburgse pretparkfan ontwerpt nieuwe achtbaan Legoland

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen