Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse pretparkfan bij opening zelf ontworpen achtbaan

Geplaatst opzaterdag 24 maart 2018 - 19:42

Romesh Popelier uit Meijel zag zaterdag een wens in vervulling gaan. De pretparkfan was bij de officiele opening van de door hem ontworpen achtbaan in het Deense pretpark Legoland.

Dat schrijft de pretparkfan op Instagram.

Adelaar
De 281 meter lange rollercoaster, die de Flyvende Ørn (Vliegende Adelaar) is gedoopt, maakte zaterdag zijn eerste rit. De achtbaan van Popelier is elf meter hoog en bereikt een snelheid van 46 kilometer per uur.

Stage
De pretparkfan liep vorig jaar stage bij een vertegenwoordiger van de Duitse attractiebouwer Zierer. Hij moest hier onderzoek doen naar het gebruik van simulators bij de bouw van nieuwe achtbanen. Daarna mocht hij zelf een achtbaan ontwerpen. Zijn attractie viel dermate in de smaak dat hij ook écht gebouwd werd in het park in Billund.

Lees ook: Limburgse pretparkfan ontwerpt nieuwe achtbaan Legoland

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen