Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse 'postcards' bij aankondiging acts Songfestival

Geplaatst opdonderdag 20 mei 2021 - 22:16

Twee plekken in Limburg zijn donderdag ook vertegenwoordigd tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Bij de aankondiging van elk deelnemend land worden de artiesten geïntroduceerd in een kort filmpje. Twee van deze zogenoemde postcards zijn opgenomen in Maastricht en Heerlen.

Finland en Albanië
De postcards zijn korte filmpjes die te zien zijn voorafgaand aan de optredens van de artiesten in de halve finales en finale van het liedjesspektakel. Bij eerdere edities werden die beelden opgenomen op toeristische of bekende plekken in het gastland, zo ook deze editie in Rotterdam.

Projecties
Normaal gesproken gaan de artiesten naar de locaties toe om de clips op te nemen. Om reizen in coronatijd te beperken, worden ze nu in de video's geprojecteerd. Zo is de Finse delegatie virtueel in Heerlen, in een tiny house in de Sigrano-groeve, en de zangeres die uitkomt voor Albanië is te zien in een tiny house dat op de Hoge Brug (Hoeg Brögk) in Maastricht staat en dus boven de Maas 'zweeft'.

Finland en Albanië hebben donderdagavond tijdens de tweede halve finale genoeg stemmen gekregen. De postcards zijn daarom zaterdag nog een keer te zien tijdens de finale van het Songfestival.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen