Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse popprijs in ander jasje: kanshebbers bekend

Geplaatst opmaandag 14 juni 2021 - 15:17

De negen genomineerden voor de Limburgse Popprijs 2020 zijn bekend. De bekendmaking en de aanloop ernaartoe zijn dit jaar door corona online en op televisie bij L1 te volgen.

De Limburgse Popprijs is een initiatief van Pop in Limburg. Dat is een koepelorganisatie die zich inzet voor de ondersteuning en ontwikkeling van de Limburgse popcultuur. In totaal zijn er in drie categorieën prijzen te winnen.

Lees ook: Popprijs voor Ragtime Rumours en Parkstad Popstad

Beste Limburgse Artiest
Band Dewolff en zangeressen Numidia en Blackbird zijn genomineerd in de categorie beste Limburgse artiest. Deze prijs is voor muzikanten die al langere tijd meedraaien en de afgelopen periode een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuziek. De stem van het publiek geeft de doorslag wie deze prijs wint. Stemmen kan tot 16 juli via de website van de Limburgse Popprijs.

Beste Limburgse Nieuwkomer
Deze categorie richt zich op nieuwe, (van oorsprong) Limburgse muzikanten en acts. De kanshebbers zijn zangeressen Anna Nita en Odillia. De band Solomon is de derde genomineerde.

Beste Limburgse Muziekorganisatie
Tot slot kan een Limburgse muziekorganisatie een prijs winnen op basis van hun innovatieve en/of educatieve projecten in de provincie. Poppodium Grenswerk in Venlo, de Muziekgieterij in Maastricht en studio Rumah Recordings maken kans.

Corona
De organisatie zegt dat het lange tijd onzeker was of een editie van de Limburgse Popprijs door zou kunnen gaan door corona. “Maar we vinden het juist belangrijk om ook in dit moeilijke muziekjaar toch waardering en erkenning uit te spreken naar de muziekscene.”

Bekendmaking
Er is gekozen voor een alternatieve bekendmaking. De winnaars van de Limburgse Popprijs 2020 worden 22 juli om 19:00 uur onthuld in L1-televisieprogramma AvondGasten. Wie wint wordt bepaald door een externe beoordelingscommissie van muzikanten, organisatoren en prominenten uit de popsector. In aanloop naar de bekendmaking zendt L1 de komende maand portretvideo’s uit van de kanshebbers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen