Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse politie krijgt 7,7 miljoen voor werkdrukverlaging

Geplaatst opmaandag 12 november 2018 - 17:29

De politie-eenheid Limburg krijgt 7,7 miljoen euro extra van het Ministerie van Justitie en Veiligheid om de werkdruk voor agenten te verlagen. Dat schrijft minister Grapperhaus maandag aan de Tweede Kamer.

Het geld is bedoeld voor het betalen van overuren of externe inhuur te betalen om de administratie te laten doen. Daarnaast wordt de instroom van rechercheurs versneld door meer opleiding aan te bieden.

Lees ook: Penn blij met extra geld voor politie: 'Maakt veel goed'

Oud
Volgens het ministerie krijgt Limburg relatief meer geld dan andere eenheden vanwege de vele drugsdumpingen en de hoge leeftijd van de agenten in het Limburgse korps. Landelijk wordt er, bovenop de eerder toegezegde 58 miljoen euro, nu 91 miljoen extra uitgetrokken voor extra politiemensen: het hele korps in Nederland wordt met 1100 agenten uitgebreid.

Kritiek
Van die 1100 nieuwe agenten komen er slechts 32 naar Limburg, zo werd in juni bekend. Dat leidde tot forse kritiek vanuit onze provincie, omdat het kabinet daarmee geen gehoor gaf aan een eerdere oproep voor een forse uitbreiding van het aantal agenten. Dat zou met name nodig zijn vanwege de grensoverschrijdende criminaliteit.

Lees ook: Tweede Kamer steunt Limburgse kritiek op extra agenten niet

Grapperhaus benadrukte bovendien aan de Tweede Kamer dat er de komende jaren landelijk nog 17.000 agenten worden opgeleid.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen