Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse politie krijgt 7,7 miljoen voor werkdrukverlaging

Geplaatst opmaandag 12 november 2018 - 17:29

De politie-eenheid Limburg krijgt 7,7 miljoen euro extra van het Ministerie van Justitie en Veiligheid om de werkdruk voor agenten te verlagen. Dat schrijft minister Grapperhaus maandag aan de Tweede Kamer.

Het geld is bedoeld voor het betalen van overuren of externe inhuur te betalen om de administratie te laten doen. Daarnaast wordt de instroom van rechercheurs versneld door meer opleiding aan te bieden.

Lees ook: Penn blij met extra geld voor politie: 'Maakt veel goed'

Oud
Volgens het ministerie krijgt Limburg relatief meer geld dan andere eenheden vanwege de vele drugsdumpingen en de hoge leeftijd van de agenten in het Limburgse korps. Landelijk wordt er, bovenop de eerder toegezegde 58 miljoen euro, nu 91 miljoen extra uitgetrokken voor extra politiemensen: het hele korps in Nederland wordt met 1100 agenten uitgebreid.

Kritiek
Van die 1100 nieuwe agenten komen er slechts 32 naar Limburg, zo werd in juni bekend. Dat leidde tot forse kritiek vanuit onze provincie, omdat het kabinet daarmee geen gehoor gaf aan een eerdere oproep voor een forse uitbreiding van het aantal agenten. Dat zou met name nodig zijn vanwege de grensoverschrijdende criminaliteit.

Lees ook: Tweede Kamer steunt Limburgse kritiek op extra agenten niet

Grapperhaus benadrukte bovendien aan de Tweede Kamer dat er de komende jaren landelijk nog 17.000 agenten worden opgeleid.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen