Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse politie krijgt 7,7 miljoen voor werkdrukverlaging

Geplaatst opmaandag 12 november 2018 - 17:29

De politie-eenheid Limburg krijgt 7,7 miljoen euro extra van het Ministerie van Justitie en Veiligheid om de werkdruk voor agenten te verlagen. Dat schrijft minister Grapperhaus maandag aan de Tweede Kamer.

Het geld is bedoeld voor het betalen van overuren of externe inhuur te betalen om de administratie te laten doen. Daarnaast wordt de instroom van rechercheurs versneld door meer opleiding aan te bieden.

Lees ook: Penn blij met extra geld voor politie: 'Maakt veel goed'

Oud
Volgens het ministerie krijgt Limburg relatief meer geld dan andere eenheden vanwege de vele drugsdumpingen en de hoge leeftijd van de agenten in het Limburgse korps. Landelijk wordt er, bovenop de eerder toegezegde 58 miljoen euro, nu 91 miljoen extra uitgetrokken voor extra politiemensen: het hele korps in Nederland wordt met 1100 agenten uitgebreid.

Kritiek
Van die 1100 nieuwe agenten komen er slechts 32 naar Limburg, zo werd in juni bekend. Dat leidde tot forse kritiek vanuit onze provincie, omdat het kabinet daarmee geen gehoor gaf aan een eerdere oproep voor een forse uitbreiding van het aantal agenten. Dat zou met name nodig zijn vanwege de grensoverschrijdende criminaliteit.

Lees ook: Tweede Kamer steunt Limburgse kritiek op extra agenten niet

Grapperhaus benadrukte bovendien aan de Tweede Kamer dat er de komende jaren landelijk nog 17.000 agenten worden opgeleid.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen