Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse politie krijgt 7,7 miljoen voor werkdrukverlaging

Geplaatst opmaandag 12 november 2018 - 17:29

De politie-eenheid Limburg krijgt 7,7 miljoen euro extra van het Ministerie van Justitie en Veiligheid om de werkdruk voor agenten te verlagen. Dat schrijft minister Grapperhaus maandag aan de Tweede Kamer.

Het geld is bedoeld voor het betalen van overuren of externe inhuur te betalen om de administratie te laten doen. Daarnaast wordt de instroom van rechercheurs versneld door meer opleiding aan te bieden.

Lees ook: Penn blij met extra geld voor politie: 'Maakt veel goed'

Oud
Volgens het ministerie krijgt Limburg relatief meer geld dan andere eenheden vanwege de vele drugsdumpingen en de hoge leeftijd van de agenten in het Limburgse korps. Landelijk wordt er, bovenop de eerder toegezegde 58 miljoen euro, nu 91 miljoen extra uitgetrokken voor extra politiemensen: het hele korps in Nederland wordt met 1100 agenten uitgebreid.

Kritiek
Van die 1100 nieuwe agenten komen er slechts 32 naar Limburg, zo werd in juni bekend. Dat leidde tot forse kritiek vanuit onze provincie, omdat het kabinet daarmee geen gehoor gaf aan een eerdere oproep voor een forse uitbreiding van het aantal agenten. Dat zou met name nodig zijn vanwege de grensoverschrijdende criminaliteit.

Lees ook: Tweede Kamer steunt Limburgse kritiek op extra agenten niet

Grapperhaus benadrukte bovendien aan de Tweede Kamer dat er de komende jaren landelijk nog 17.000 agenten worden opgeleid.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen