Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse politie geschokt na dodelijk schietincident Luik

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 11:04

De politie Limburg leeft mee met de collega's in Luik. Daar werd maandagochtend een agent neergeschoten. Volgens Belgische media is de agent hersendood.

De schietpartij vond plaats rond 8:20 uur.

Slapen
De Belgische agent wilde de bestuurder van een geparkeerde wagen controleren. De man leek te slapen, maar toen de agent hem aansprak, trok hij meteen een wapen en schoot de politieman neer. De agent werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar zou hij hersendood verklaard zijn. De schutter is doodgeschoten door een andere agent.

Net over de grens
De schietpartij vond plaats in de Rue de Visé, op zo'n tien kilometer van de grens bij Eijsden. De Maastrichtse politie stuurde maandagochtend via Twitter een bericht naar de Luikse collega's. 'The dispatchers in Maastricht want to send their sympathy to the police officers who were involved in this incident…', schrijft de Limburgse politie.

Waarom de man schoot op de agent is niet bekend. De politie in Luik is nog bezig met het onderzoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen