Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse politici uiten felle kritiek op Pechtold

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 17:38

De provinciale politiek heeft felle kritiek op D66-leider Alexander Pechtold.

Die riep provincies op om te investeren in de regionale economie en het geld niet op de bank te laten staan. Diverse Limburgse politici wijzen erop dat Limburg al jaren investeert in versterking van de economie met de opbrengst van het geld uit de verkoop van energiebedrijf Essent.

'Goedkoop praatje'
PvdA-gedeputeerde Peter van Dijk spreekt van 'goedkope praat van Pechtold'. GroenLinks-fractievoorzitter Carla Brugman vindt dat 'D66 de kiezers zand in de ogen strooit. Pechtold had beter eens met zijn Limburgse D66-collega's kunnen bellen'.

Oud-SP fractievoorzitter Thijs Coppus stelt dat 'provincie en investeren de afgelopen jaren synoniem zijn geworden. Het ging aan Pechtold voorbij, onder de Haagse kaasstolp'. PvdA-fractievoorzitter Weike Medendorp roept 'de jongens in Den Haag' op te letten.

Werkbezoek
Alexander Pechtold brengt vrijdag een werkbezoek aan Limburg. Hij ontmoet onder anderen VVD-gedeputeerde Twan Beurskens. Die laat weten Pechtold 'de grote investeringen in economie, onderwijs en innovatie in Limburg uit te leggen'.

VVD-wethouder Stephan Satijn van Venlo kiest voor een andere invalshoek: 'Bij 12 provincies liggen miljarden op de plank. Neem een voorbeeld aan Limburg'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Alexander Pechtold wil meeregeren in Limburg
Pechtold: 'Rechtszaak Jos van Rey duurt veel te lang'
Publiek kiest voor Frans Timmermans als politicus van jaar
Veroordeeld raadslid Petermann opnieuw los op Twitter
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen