Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse politici uiten felle kritiek op Pechtold

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 17:38

De provinciale politiek heeft felle kritiek op D66-leider Alexander Pechtold.

Die riep provincies op om te investeren in de regionale economie en het geld niet op de bank te laten staan. Diverse Limburgse politici wijzen erop dat Limburg al jaren investeert in versterking van de economie met de opbrengst van het geld uit de verkoop van energiebedrijf Essent.

'Goedkoop praatje'
PvdA-gedeputeerde Peter van Dijk spreekt van 'goedkope praat van Pechtold'. GroenLinks-fractievoorzitter Carla Brugman vindt dat 'D66 de kiezers zand in de ogen strooit. Pechtold had beter eens met zijn Limburgse D66-collega's kunnen bellen'.

Oud-SP fractievoorzitter Thijs Coppus stelt dat 'provincie en investeren de afgelopen jaren synoniem zijn geworden. Het ging aan Pechtold voorbij, onder de Haagse kaasstolp'. PvdA-fractievoorzitter Weike Medendorp roept 'de jongens in Den Haag' op te letten.

Werkbezoek
Alexander Pechtold brengt vrijdag een werkbezoek aan Limburg. Hij ontmoet onder anderen VVD-gedeputeerde Twan Beurskens. Die laat weten Pechtold 'de grote investeringen in economie, onderwijs en innovatie in Limburg uit te leggen'.

VVD-wethouder Stephan Satijn van Venlo kiest voor een andere invalshoek: 'Bij 12 provincies liggen miljarden op de plank. Neem een voorbeeld aan Limburg'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Alexander Pechtold wil meeregeren in Limburg
Pechtold: 'Rechtszaak Jos van Rey duurt veel te lang'
Publiek kiest voor Frans Timmermans als politicus van jaar
Veroordeeld raadslid Petermann opnieuw los op Twitter
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen