Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse politici uiten felle kritiek op Pechtold

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 17:38

De provinciale politiek heeft felle kritiek op D66-leider Alexander Pechtold.

Die riep provincies op om te investeren in de regionale economie en het geld niet op de bank te laten staan. Diverse Limburgse politici wijzen erop dat Limburg al jaren investeert in versterking van de economie met de opbrengst van het geld uit de verkoop van energiebedrijf Essent.

'Goedkoop praatje'
PvdA-gedeputeerde Peter van Dijk spreekt van 'goedkope praat van Pechtold'. GroenLinks-fractievoorzitter Carla Brugman vindt dat 'D66 de kiezers zand in de ogen strooit. Pechtold had beter eens met zijn Limburgse D66-collega's kunnen bellen'.

Oud-SP fractievoorzitter Thijs Coppus stelt dat 'provincie en investeren de afgelopen jaren synoniem zijn geworden. Het ging aan Pechtold voorbij, onder de Haagse kaasstolp'. PvdA-fractievoorzitter Weike Medendorp roept 'de jongens in Den Haag' op te letten.

Werkbezoek
Alexander Pechtold brengt vrijdag een werkbezoek aan Limburg. Hij ontmoet onder anderen VVD-gedeputeerde Twan Beurskens. Die laat weten Pechtold 'de grote investeringen in economie, onderwijs en innovatie in Limburg uit te leggen'.

VVD-wethouder Stephan Satijn van Venlo kiest voor een andere invalshoek: 'Bij 12 provincies liggen miljarden op de plank. Neem een voorbeeld aan Limburg'.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Alexander Pechtold wil meeregeren in Limburg
Pechtold: 'Rechtszaak Jos van Rey duurt veel te lang'
Veroordeeld raadslid Petermann opnieuw los op Twitter
Publiek kiest voor Frans Timmermans als politicus van jaar
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen